Napetost je celo tolikšna, da mora imeti Pierre Page, sicer najbolj vpliven trener v ligi EBEL, okoli Tivolija na vsakem koraku spremstvo varnostnikov in policije, saj je v nemilosti navijačev, ki mu očitajo arogantno in prepotentno vedenje. "Lahko ste se prepričali. Tu v Ljubljani ste vsi nori in podivjani!" je po torkovi hokejski farsi in drugi zmagi v četrtfinalni seriji bruhal bes Pierre Page, s čimer si je nakopal še več nasprotnikov.

Salzburg v Tivoliju dejansko še nikdar ni doživel takšnega negativnega sprejema kot ravno v torek, ko je na njihovo klop letelo vse od vžigalnikov, plastenk, kovancev in drugih reči. Da so bile za goste težke razmere za igro, je potarnal tudi najboljši igralec tekme Marco Pewal in dodal, da imajo na Solnograškem k sreči dovolj kakovostno moštvo, ki lahko premosti podobne ovire. Ker Salzburg skupno vodi z 2:0, je že na pol poti do polfinala, Olimpiji pa po burnih dogodkih zagotovo ne bo podaril ničesar (beri: igral bolj sproščeno).

Kaj torej narediti za nocojšnjo zmago v Ljudskem vrtu? Ta je namreč za zmaje že skorajda nujna, saj bi v nasprotnem primeru Salzburg v nedeljo v Tivoliju potrjeval napredovanje. Legenda Olimpije Tomaž Vnuk bi pripravil naslednjo taktiko: "Igrati morajo predvsem obrambno, ne preveč odprto, lahko bi rekel celo neatraktivno. Izredno pomemben bo začetek tekme, saj Salzburg doma vedno pritisne na vso moč. Če bo Olimpiji uspelo držati nizek rezultat ali pa celo povesti, se lahko zgodi marsikaj."

Vnuk nad salzburško prednostjo dveh zmag ni presenečen, saj "se je že od prvega trenutka vedelo, kakšen favorit je avstrijski prvak", in dodaja, da ima Olimpija kljub zaostanku za veliko vrnitev med žive enake možnosti kot na začetku. O torkovi tekmi v Tivoliju je nekdanji hokejist razložil, da je Ljubljančane morda nekoliko šokiral nedeljski poraz v podaljšku, kajti "Salzburg pod Rožnikom ni igral bistveno drugače kot doma".

O tem, ali sta bila pretepaška vložka Cvetka in Groznika pravilni potezi, pa je Vnuk sklenil, da si je Olimpija izbrala enega od instrumentov, ker je želela obrniti tok dogodkov, vendar "po pretepaškem plesu ekipa običajno zasuče rezultat zaradi spremenjenega načina igre, ki se zgodi zaradi večje samozavesti, kar pa se v torek ni pripetilo".