Slovenki sta v predtekmovanju dosegli najboljši čas in morda porabili kakšen atom moči preveč. V finalu je konkurenca dodala plin in znova se je izkazalo, da je nastop dvojic veliko večji vzdržljivostni zalogaj kot klasični sprint. Višnarjeva je "štafetno palico" Majdičevi vselej predajala na petem mestu. Po drugi predaji je Petra še nadoknadila zaostanek dobrih petih sekund in Slovenijo popeljala na prvo mesto, po tretji, malce pred tem so se Skandinavke z navijanjem ritma odpeljale h kolajnam, je bilo 17 sekund minusa prehud zalogaj tudi za neuničljivo tekmovalko iz Brinja na obrobju Ljubljane. Selekcijo med konkurenco je naredila Švedinja Kalla, ki je po uspehih na razdaljah napredovala tudi v sprintih, kjer se uvršča med prvih deset. "Zjutraj si nisem niti upala pomisliti, da se bo dan iztekel tako fantastično. Tekla sem najhitreje, kot sem zmogla, smuči so kar same letele do uresničitve sanj," je povedala lepotica in najboljša športnica Švedske Charlotte Kalla, leta 2006 skupaj z Norvežanom Northugom junakinja mladinskega svetovnega prvenstva v Medvodah.

Majdičeva je v zadnji predaji še skušala ujeti Italijo na četrtem mestu, vendar je bila proga za nekaj metrov prekratka, za kaj več bi moralo priti do padca v ospredju. "V drugi in tretji predaji sem šla na polno, v zadnjem ovinku pa je tudi mene zmanjkalo v boju za četrto mesto. Vesela sem, ker so bile vse moje predstave tukaj zelo dobre. Ko gre za kolajne, najboljše tri dobijo še dodaten elan, zato so letele kot rakete," ki se med tekmo kljub zaostanku ni prepustila malodušju, da je vsega konec, ampak se je kot levinja bojevala do ciljne črte. "Pohvale tudi servisu. Fantje so opravili veliko delo, saj sva se zaradi sipkega snega vseskozi malo pritoževali, da nimava oprijema v vzponih," je dodala Majdičeva.

Katja Višnar, ki je iz kroga v krog bolj izgubljala stik s favoritinjami za kolajne, je po tekmi zaradi vlage vseskozi kašljala. "Niti kančka razočaranja ni, ker sem se resnično potrudila in naredila, kar je v mojih močeh, zato sem bila zelo zadovoljna s predstavo, v kateri je šlo vseskozi na nož. Zelo težko je bilo držati stik, želela sem si čim manjši zaostanek, a sem v drugem krogu začutila utrujenost v nogah in rokah. V težkih pogojih z uničeno smučino, luknjami in snegom, v katerega je bilo težko zapičiti palico, se nisem najbolje znašla. V klanec sem poskušala prilagoditi tehniko in biti maksimalno zbrana," je pripovedovala Katja Višnar, ki je tekla brez očal, ker je pozabila zamenjati vezir, skozi katerega bi bolje videla v gosti megli. Realnost je takšna, da so bile v ospredju tekmovalke, ki so uspešne tudi na razdalji, medtem ko Višnarjeva v tej prvini ni bila še nikoli med prvih 30. "To ni sprint, ampak gre na polno tri kroge, vmes se moraš hitro regenerirati. Rešitev, da postanem boljša, je v treningu," je dodala Višnarjeva v trenutku, ko je Holmenkollen obmolknil. V finalu moških dvojec je Kanadčan Alex Harvey prav na ciljni črti prehitel njenega norveškega srčnega izbranca Ola Vigna Hattestada. Kanadčana Devon Kershaw in Harvey sta si dala duška, saj sta v areni (za)igrala na smuči kor rokerji na kitare.