Na svoji spletni strani je Vesna Fabjan (oz. avtor zapisa) pred dnevi objavila zanimiv zapis pod naslovom “Zakolisje Svetovnega prvenstva“, kjer je strnila svoje misli in občutke po osvojenem četrtem mestu. Poleg zadovoljstva in pozitivnega razmišljanja glede rezultata pa je v zapisu moč zaznati tudi razočaranje, o katerem pa bolj konkretno naša športnica (zaenkrat) še ni spregovorila.

Govora je o naslednjem delu zapisa (povzeto v celoti):

“Vesna je medaljo najverjetneje izgubila na vrhu zadnjega vzpona, kjer je uvidevno pred sebe spustila tekmovalko, ki ji je sicer nekoliko zaprla pot. Res je to šprint, tekma, kjer se lahko zgodi marsikaj, ampak kakšna športna gesta po koncu tekme pa bi bila najbrž vseeno upravičena?!.

Mnogi tekmovalci, strokovnjaki, novinarji in gledalci so mnenja, da si je Vesna zaslužila medaljo. Predvsem zaradi njene borbenosti, pa tudi zaradi zgodbe, ki se dogaja Vesni v zakolisju v zadnjih letih. Nekateri to zgodbo poznajo in ji pravijo 'Vesna, dobra si, da to tako dobro prenašaš', večina pa žal ne pozna resnice, ki je tudi javnosti prikrita. Vesna je nanjo že nekajkrat opozorila, vendar je vedno dobila 'zaušnico', čeprav gre za resnico. Kakorkoli, kmalu bo prišel pravi čas za RESNICO!“

Težko je spregledati, da očitki zelo verjetno letijo na Petro Majdič. Kakorkoli že, na to ali bo Vesna skrito resnico iz zakulisja delila tudi s širno Slovenijo pa bomo verjetno kmalu izvedeli.