Tiskovni predstavnik nadškofije Igor Vojinovič je za Delo povedal, da trenutno s pomočjo tujih svetovalcev, ki se mudijo v Sloveniji, intenzivno iščejo investitorja, domačega ali tujega, ki bi vložil svež kapital, s katerim bi dokapitalizirali holding Zvon Ena. Po njihovem mnenju bi s tem denarjem poskrbeli tudi za poplačilo malih delničarjev. Osnutek načrta finančnega prestrukturiranja namreč zanje predvideva kar 27 milijonov evrov. Vojnovič pravi, da vlagatelja do zdaj niso našli.

Na vprašanje, ali torej telekomunikacijska družba T-2 po novem ni več naprodaj, Vojinovič odgovarja le, da so vse možnosti še odprte. Časnik pa je s pomočjo svojih virov neuradno izvedel, da si T-2 res več ne prizadevajo prodati. Še več, tako Delo, glede na razkrite predloge tujih bančnikov bi bil prav T-2 osnova za finančno sanacijo prezadolženega holdinga Zvon Ena, ki je večinski lastnik mariborskega telekomunikacijskega podjetja.

Predlog sanacije predvideva odobritev novih likvidnostnih posojil T-2 in Zvonu Ena Holdingu, s katerim bi ta prvega dokapitaliziral, vodstva holdingov Zvon Ena in Zvon Dva ter Gospodarstva Rast pa morajo program finančnega prestrukturiranja pripraviti najpozneje do 14. marca. Kot piše Delo, se namreč sredi meseca izteče 60-dnevni rok od razglasitve plačilne nesposobnosti (insolventnosti), kar so omenjena podjetja storila sredi januarja.