Sonja Roman (poškodba - šlo naj bi za bolečine v stegenski mišici) in Marija Šestak (preslaba forma) ne bosta branili kolajne, Nina Kolarič je normo za EP dosegla pet pred dvanajsto na državnem prvenstvu, Snežana Rodič pa potuje v Pariz dobro pripravljena, zelo motivirana in kot glavni up v boju za nov slovenski atletski uspeh.

"Drži se nas nekaj smole s poškodbami. V zadnjem hipu sta nastop odpovedali Marija Šestak in Sara Berčan, medtem ko smo že prej vedeli, da se v tej sezoni sijajna Tina Šutej in Nina Kokot evropskega prvenstva zaradi študijskih obveznosti v ZDA ne bosta udeležili. V Pariz torej potujemo s sedmerico (enako število atletov je tekmovalo na zadnjem EP v Torinu - op. p.), a vseeno z visokimi cilji. Naša želja je ena uvrstitev v finale. Največ možnosti za podvig ima Snežana Rodič (v tej sezoni ima z dosežkom 14,11 enajsti rezultat v Evropi - op. p.). Verjamemo, da se lahko Marina Tomič v teku na 60 metrov z ovirami uvrsti v polfinale, da lahko Nina Kolarič skoči precej več kot letošnjih 637 centimetrov ter da lahko Miroslav Vodovnik sune kroglo dlje kot 19,05 metra," je prepričan predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije in vodja reprezentance Martin Steiner ter dodaja: "Pri izbiri trenerjev nismo mogli zadovoljiti vseh apetitov. A smo hkrati prepričani, da sta bila Srdjan Djordjevič in Matej Juhart najboljša izbira."

"V Pariz potuje močnejša ženska reprezentanca kot moška. Dvoranske sezone se venomer lotimo z vso zavzetostjo, a se hkrati veselimo, da imamo lepe obete tudi v sezoni na prostem. Če reprezentanci, ki potuje v Pariz, dodamo še zdrave atlete, metalca Martino Ratej in Primoža Kozmusa ter odlično Tino Šutej, potem si lahko tudi letos od slovenske atletike obetamo lepe dosežke," je atlete pospremil na pot predsednik AZS Peter Kukovica.