Lombergar je v pogovoru za tednik Mladina na vprašanje, ali je njegov predhodnik Možina lani prejel 14.000 evrov nagrade, odgovoril, da je "na neki seji nadzornega sveta videl poročilo o nagradah vodstvu Radiotelevizije Slovenija (RTVS) v preteklih štirih letih".

"Sam seveda nisem pooblaščen za dajanje tovrstnih podatkov, zato tega ne morem komentirati. Lahko pa povem, da sem ob pogledu na številke nekoliko onemel," je v pogovoru, objavljenem minuli petek, pojasnil Lombergar.

Kot je danes pojasnil Možina, ne gre za nikakršne nagrade, ampak "za zakonite dodatke, ki so sestavni del plače vsake uprave, ki posluje pozitivno". Pri tem je poudaril, da je bilo do dodatkov upravičeno celo vodstvo RTVS, v katerem so bili poleg njega še generalni direktor Anton Guzej, direktor Radia Slovenija Vinko Vasle in pomočnika generalnega direktorja Marko Filli ter Cvetka Žirovnik.

"Povsem enaka določila, kot sem jih imel sam in celotno prejšnje vodstvo, ima tudi sedanja uprava RTVS, vključno z direktorjem Televizije Slovenija Lombergarjem," je še zatrdil Možina.