"Tukaj delamo bazične priprave na višini. Vse seveda za poletno sezono in za svetovno prvenstvo," pravi Mancevič in dodaja, da priprave potekajo po načrtih, na višini, predvsem pa na toplem in v odprtem bazenu. "Najbolj pomembno je, da smo zunaj. Tudi vreme je prekrasno, moti morda le to, da smo prišli sem povsem beli in smo zdaj še najbolj podobni indijancem," še v šali dodaja Mancevič, ki ima ob sebi tudi širok strokovni štab, s katerim skrbijo za ekipo.

Slovenski trener ob tem dodaja, da so v centru, kjer med južnoafriškimi zvezdniki trenirata tudi Roland Schoeman in Gerhard Zandberg, v imenitni družbi. Še v preteklem tednu so vadili skupaj z Britanci, v tem tednu s Francozi. "Odpirajo se zanimive možnosti za sparing na treningih. Za Petra sicer težko najdemo dovolj kakovostne plavalce, a nekaj je zanimivih, četudi so močni v drugih disciplinah kot denimo mladi francoski talent Yannick Agnel," še pravi Mancevič.

Mankoč bo v Pretorii do 18. marca, prva tekma je načrtovana aprila v Grčiji, prva domača pa tradicionalni miting Ilirije v začetku maja v Ljubljani.