Lana se je s svojo sestrico poleti 2008 zatekla na vrt neke družine. Po namestitvi v začasno oskrbo je Lanina sestrica Lina hitro našla svoj dom, Lana ga pa še kar ne more dočakati. Po treh letih je Lana odrasla in se prelevila v čudovito, lepo negovano muco. Čeprav je bolj previdne narave, se dobro počuti tako v mačji kot v pasji družbi in uživa ob čohanju okoli ušes.

Lana je popolnoma zdrava in je uspešno prestala operacijo zobovja in vnetih dlesni, zaradi česar je izgubila večino zob. To pa je prav nič ne ovira in zaradi tega ne potrebuje prilagojene prehrane. Ob posvojitvi bo najbrž potrebovala nekaj časa, da se bo navadila na novo okolje in skrbnika, a bo gotovo kmalu poiskala njegovo bližino in ga s predenjem zazibala v spanec.

Zoya je postala mamica že pred dopolnjenim enim letom starosti. Takratni lastnik jo je zavrgel, ko je bila visoko breja. Sredi maja 2009 je skrb zanjo prevzela njena zdajšnja začasna skrbnica, ki je po oddaji Zoyinih štirih mladičkov upala, da bo tudi muca Zoya kmalu našla svoj pravi dom. A danes je Zoya stara tri leta in še vedno ni našla svojega posvojitelja. Zrasla je v neproblematično, zelo prijazno in simpatično mačko manjše rasti, ki je popolnoma zdrava in se dobro razume z drugimi živalmi.

(Foto: Mojca Jager)

Če ne bi bilo psa, ki je svojo skrbnico opozoril na muco v težavah, mora Lune danes sploh ne bi bilo med nami. Zaradi svoje otroške radovednosti je namreč pristala v sodu, polnem deževnice, in skoraj bi se utopila. Mokra, prezebla, preplašena in sestradana Luna je bila nato veterinarsko pregledana in kasneje oddana v začasno oskrbo. Svoj dom Luna išče od julija 2009 in je danes stara približno dve leti. Iz nagajivega mladička je Luna zrasla v veliko, zdravo in nadvse crkljivo odraslo mačko. Zaradi alergije mora biti na dietni prehrani, ki pa ni prav nič zahtevna. Je zelo ješča muca, kar se ji pozna tudi na okrogli postavi, zato ji njeno ime še posebej pristoji.

(Foto: Mojca Jager)

Lana, Zoya in Luna se oddajajo izključno kot notranje muce, s podpisom posvojitvene pogodbe Društva za zaščito živali Ljubljana. Za dodatne informacije lahko pokličete na 041 751 722, pred tem pa dobro razmislite, ali ste res pripravljeni na posvojitev živali.