Igra Lottomatice je po vašem prihodu šla strmo navzgor. Kako se počutite pri rimskem moštvu?

Rim je fantastično mesto. Lottomatica ima ogromno potenciala. Tu je jasno Boša Tanjević tisti, ki je moj mentor. Zadnja dva tedna in pol sva skupaj preživela praktično 24 ur na dan. Pomaga mi z nasveti, tudi na treningih, kjer vskoči in mi pomaga. Od njega črpam ogromno izkušenj in znanja. Ekipa je zdesetkana in ima veliko težav s poškodbami. Težko rotiramo igralce. Pripeljali smo dva košarkarja le za to, da nam pomagata na treningih in da lahko igramo pet na pet. Proti Olimpiji smo imeli v moštvu mladinskega igralca, da nas je sploh bilo deset, saj v nasprotnem primeru tekme ne bi smeli odigrati, ker so takšna pravila evrolige. Čaka nas izredno težka borba. Sam dajem od sebe vse, tako kot igralci na tekmah in treningih. Igramo dva dvoboja na teden, zato nam je še toliko težje, saj ogromno potujemo. Naš cilj je, da se uvrstimo med najboljših osem v italijanskem prvenstvu ter počasi gradimo ekipo za naslednjo sezono.

Je na vas kakšen poseben pritisk, glede na to, da ste Lottomatico prevzeli, ko je bila na lestvici italijanskega prvenstva izredno nizko?

Poglejte, v tujini so vedno pritiski, zato človek v nobenem trenutku ne sme zaspati. Stres je iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Niti za trenutek se ne morem sprostiti, to ne obstaja. Ves čas je potrebno delati in garati ter čakati na dobre rezultate. Če se poklopi, se poklopi, če ne, pa pakiraš (smeh).

Kako bi ocenili moč italijanskega prvenstva?

Italijanska liga je močna v smislu, da je veliko ekip, ki lahko vsaka vsako premaga. Gostovanja so izredno težka. Recimo Brindisi je klub z juga Italije, ki je na spodnjem delu lestvice. Tam je polna dvorana, 4000 ljudi, vsi stojijo. Pritisk je podoben kot recimo v Zadru v dobrih časih v mali dvorani. Veliko je takih gostovanj, kjer je izredno vroče. Dosti je Američanov, ki znajo odigrati ena na ena, dva na dva in so izredno dobri atleti. Vsaka tekma je na nož in izredno težka. Ne moreš se sprostiti ali izkoristiti kakšen obračun za počitek kakšnega igralca ali dodatno rotacijo.

Kako gleda italijansko košarkarsko okolje na slovenskega trenerja?

S Tomom Mahoričem se trudiva, da utreva pot slovenskim trenerjem v Italijo. Memi Bečirovič je delal v Riminiju, Mahorič pa trenutno odlično vodi Cremono, ki je šele prišla v prvo italijansko ligo. Fantastično opravlja svoj posel. Upam, da predstavljamo Slovenijo v dobri luči.

Proti Olimpiji ste prvič obiskali Stožice. Kakšna se vam zdi nova dvorana?

Tako je, prvič sem bil v Stožicah. Enkratno. Ko je bila tukaj Barcelona, sem slišal od Lakoviča in Lorbka, da je vzdušje zares enkratno. To sem tudi sam doživel. Prekrasna dvorana. Zvedel sem tudi, da je še ena dvorana v kleti. To je noro. Odlično, odlično.

Kdo so za vas glavni favoriti za osvojitev evrolige v letošnji sezoni?

Šlo bo za težak boj. Maccabi igra izvrstno, predvsem doma. Vprašanje je, kako bo izraelsko moštvo igralo na zaključnem turnirju četverice, če se bo tja seveda uvrstilo. Olympiacos je močan, seveda tudi Panathinaikos. Težko bo. Barcelona je izredno dobro moštvo, a jim manjka Pete Mickael, ki bo odsoten do konca sezone. Dobro ga nadomešča Alan Anderson. Barcelona je defenzivno dobra ekipa. Olympiacos, Panathinaikos, Barcelona in Maccabi. To je moj krog favoritov.

Vas je kakšno moštvo v letošnji evroligi posebej presenetilo?

Za mene je vrhunski posel naredil Svetislav Pešić. Povsem je prerodil Valencio, ki igra sedaj vrhunsko in je med drugim porazila tudi Real Madrid v španskem prvenstvu. Seveda je izredno pozitivno presenečenje Olimpija. Glede na to, kakšna je bila situacija na začetku sezone, so naredili fantastičen posel. Mi smo z njimi igrali pripravljalne tekme pred sezono in vem, v kako slabem stanju je bil klub. Odlične igre, odlična publika, nova dvorana... Vse odlično. Olimpija je zagotovo največje pozitivno presenečenje v evroligi v letošnji sezoni.