Prireditelji so kar na samem prizorišču spremenili sistem tekmovanja, tako da so v enem dnevu najprej dopoldan izpeljali kvalifikacije, zvečer pa je bil še superfinale najboljših dveh na posameznih orodjih. Med superfinaliste so se prebili Bertoncelj na konju z ročaji, Petkovšek na bradlji in Klavora tako na parterju kot preskoku. "Prireditelji so nas kar malo presenetili in si izbrali zanimiv način tekmovanja. Zato ti ne preostane nič drugega, kot da greš obakrat na polno. Obe tekmi sta mi šli odlično, kvalifikacijska in finalna," je ocenil Sašo Bertoncelj.

"Dopoldan sem prikazal lažjo vajo z izhodiščem 16 točk, ki jo delam že vse leto in ji pravim moja švicarska banka - vem, da jo bom naredil brez napak. S tem se po navadi uvrstim v finale in tudi tukaj je bilo več kot dovolj. V finalu sem se namenoma odločil, da bom naredil težjo vajo z izhodiščem 16,3 točke. Po težavnosti se zdi enaka tisti, ki sem jo delal minulo sezono, a sem vanjo uspešno dodal dva elementa. Vaja mi je lepo uspela in tudi ocena 15,475 točke je bila temu primerna," je pojasnil Bertoncelj.

Izkazal se je tudi Rok Klavora, ki si je tako na parterju kot preskoku pritelovadil finale. "Vse mi je šlo po načrtih. To, kar sem si zadal, sem tudi naredil, le v finalu sem na parterju storil manjšo napako, a nisem padel," je pojasnil Rok Klavora in dodal: "Zame je vsaka tekma, ki jo opravimo pred svetovnimi pokali, zares odlična. Lani nismo šli na nobeno tekmo, nato pa sem na uvodni v Cottbusu naredil pravo katastrofo, pa še poškodoval sem se."

Ob Bertonclju in Klavori je tudi Petkovšek nastopil tako v dopoldanskih kvalifikacijah kot v večernem finalu. Obakrat je imel sestavo z izhodiščem 15,8 točke, a je vaji na bradlji izpeljal lepo in prav tako uspešno prebil led. Izkazal se je tudi Alen Dimic, ki je po skoraj dveh letih spet tekmoval v mnogoboju - na vseh šestih orodjih. V vajah je sicer naredil nekaj napak, a je imel dober trening za nadaljevanje sezone s prvim vrhuncem na aprilskem evropskem prvenstvu. Žiga Britovšek je prav tako dobro izpeljal novo sestavo na bradlji, a je naredil napako pri seskoku z orodja. Pohvalne besede si je na uvodni tekmi sezone z dobrima nastopoma na parterju in konju z ročaji prislužil tudi Žiga Šilc.