Razlog za rezultatski polom?

Kranjec in Mežnar sta preveč pasivno šla v tekmo, kar je bilo opazno že v poskusni seriji. V drugi polovici tekme so zaradi vetra in snega razmere postale slabše, tekma je nenadoma postala težka, zato je bila vsaka napaka kaznovana. To se je najbolj poznalo pri tistih, ki s formo niso tako suvereni kot najboljši. Ko si na meji, se hitro zalomi, kar se je znova pripetilo Robiju.

Kranjec po skoku ni natančno vedel, kaj je naredil narobe.

To je posledica emocij, ko skakalec težko vidi realno sliko. V pogovoru je Robi spoznal, katere napake je naredil. Ker je želja velika, so velike tudi emocije.

Edini, ki je izpolnil pričakovanja, je Prevc.

Glede na to, kako ga je zvijalo tukaj, mu ne morem očitati ničesar. Dobro se je zbral in naredil tukaj celo najboljše skoke.

Kaj ste naredil v enem dnevu, da so fantje na moštveni tekmi skočili v skladu s pričakovanji?

V pogovoru smo s sebe odvrgli težke kamne, da so na tekmi naredili tisto, kar dejansko znajo. Nismo tako slabo skakali, da se ne bi bojevali za tisto, kar imamo zapisano v ciljih. Že doma smo več delali za povezanost ekipe, da držijo skupaj, da ne spustijo glave, če komu ne gre po željah. Glede tega, kako držati skupaj kot moštvo, so bili fantje tukaj najboljši letos. Skupaj so naredili korak naprej, dvignili glave, da so se iz začetnih težav spravili na moštveno tekmo z dušo in srcem. Iz skoka v skok so zavore bolj popuščale in so skakali bolj odločno.

S šestim mestom ste izpolnili prvi cilj v sezoni, lahko bi bili celo peti.

Peto mesto bi bilo maksimum, a tudi šesto je lepo, saj bi ga z veseljem vzeli po sobotnih dogodkih, če bi nam ga nekdo ponudil. Uvrstitev je realni izkupiček predstave na tekmi. Izpolnitev šele prvega cilja v sezoni je tudi zadoščenje, da ne govorimo, kaj imajo v sebi, ampak smo to tudi pokazali. To je dobrodošlo za dušo, glavo in samozavest.

Kaj napovedujete za veliko skakalnico?

Lani na olimpijskih igrah smo odlično startali in nato popustili, zdaj gremo v drugačen ritem, da stopnjujemo iz tekme v tekmo. Ni nevarnosti, da bi prišlo do padca, saj je motiviranost fantov zaradi svetovnega prvenstva zelo visoka.

Vaš komentar razpleta pri vrhu.

Na vrhu so asi. Predstave, ki so jih pokazali nosilci kolajn, je treba spoštovati in jim izreči vse priznanje.