Odnosa med obema voznikoma v sezoni 2007, ko sta dirkala za moštvo McLaren Mercedes, ne bi mogli opisati kot rožnatega. Dirkača sta se med seboj prepirala tako na progi kot izven nje, njun odnos pa se je še poslabšal po VN Madžarske.

Takrat je na kvalifikacijskem treningu Alonso v boksih blokiral Hamiltona in mu tako prepreči, da bi se boril za prvo mesto. Španec je bil zaradi tega kasneje ustrezno kaznovan, a Alonsa to očitno ni izučilo. Po besedah avtorja biografije o Bernieju Ecclestonu,Tomu Browersu, je dvakratni svetovni prvak na isti dirki zaprosil šefa ekipe McLaren Mercedes Rona Dennisa, naj sabotira Hamiltonov dirkalnik.

V knjigi z naslovom "No Angel: The Secret Life of Bernie Ecclestone" je zapisano, da je Alonso pristopil do Dennisa in mu dejal, naj v rezervoar za gorivo Hamiltonovega dirkalnika nalije manj goriva, zato da Britanec ne bo dokončal dirke.

Čeprav tako Alonso kot Hamilton v zadnjih mesecih trdita, da sta zakopala bojno sekiro, lahko trditev v knjigi zaneti novo vojno med dirkačema.