Bansko v Bolgariji je gostilo prvo tekmo svetovnega pokala po svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Na sporedu je bila superkombinacija, potek katere pa je bil zaradi slabega vremena oziroma sneženja spremenjen. Tekmovalci so se namreč izjemoma najprej pomerili na slalomu, nato pa je na vrsto prišel še superveleslalom. To je bila tudi zadnja tekma v tej disciplini v letošnji sezoni. Vodilni po slalomu, slalomski svetovni prvak Jean-Baptiste Grange, je kmalu po startu odstopil. 26-letni Italijan Innerhofer, svetovni superveleslalomski podprvak, je tako za stotinko ugnal Neureutherja, slalomskega specialista, čast francoske vrste pa je nepričakovano rešil Mermillod-Blondin. Hrvat Ivica Kostelić si je že pred tekmo zagotovil mali kristalni globus za disciplino in je tokrat zasedel peto mesto. Kostelić je vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala povišal na 1294 točk.

Kürner, ki bo v nedeljo dopolnil 24 let, je na 16. startu v svetovnem pokalu prvič v karieri prišel do točk svetovnega pokala. Edini slovenski predstavnik na tekmi je nosil startno številko 43. Svojo nalogo je na prvi progi opravil solidno ter ob prihodu čez ciljno črto zasedel 24. mesto. Njegov zaostanek za takrat vodilnim tekmovalcem je znašal 2,35 sekunde. Tekmovalec iz Mošenj na Gorenjskem je s superveleslalomom začel šesti po vrsti. Začel je dobro in v primerjavi z vodilnim pridobil na času v srednjem delu proge, a potem naredil nekaj napak, ki so ga oddaljile od petnajsterice. "Mislim, da je Kürnerju zelo dobro uspel slalom ter si je zagotovil dobro izhodišče za superveleslalom, v katerem pa se je poznalo, da mu še nekoliko primanjkuje izkušenj. Ni v celoti premagal strahu pred izpadom oziroma neuspehom. V zgornjem delu mu je superveleslalom dobro uspel, v spodnjem pa je bil malenkost preveč pasiven. Ne glede na to - rezultat je tu, osvojiti točke v svetovnem pokalu ni tako enostavno, kar je velik korak in je lahko samo pozitivno za njegovo prihodnost in ogromna spodbuda," je bil vesel trener moške ekipe za tehnične discipline Pavli Čebulj.

"Vesel sem današnjega dneva. S slalomom sem bil zadovoljen, s superveleslalomom malo manj, ker sem v spodnjem delu naredil preveč napak. Lahko bi bilo bolje, ampak za prve točke je super. V cilju sem si rekel, če mi še na slalomu uspe priti med trideset, lepše ne more biti. A ne smem biti preveč požrešen, sem že zdaj zelo zadovoljen. Upam pa, da bo jutri za rojstni dan še eno lepo darilo," je bil zadovoljen Gorenjec, ki obžaluje, da ni nastopil že na kakšni superkombinaciji prej. "Taka je bila odločitev trenerjev ali vodilnih. Sicer so bile tudi težje superkombinacije s smukom, ki ga manj treniram. Upam pa, da bo naslednje leto drugače in da se je odprl prostor še za kakšnega tekmovalca v superkombinaciji in da se bomo ustrezno posvetili tudi tej olimpijski disciplini." Kürner je v Banskem na četrti superkombinaciji v letošnjem svetovnem pokalu osvojil tudi prve in edine slovenske točke v tej disciplini.

V Banskem bo v nedeljo na sporedu še slalom, na katerem bodo nastopili trije Slovenci - Kürner, Mitja Valenčič in Matic Skube, ki pa se mu je ponovila stara poškodbe pokostnice in z velikimi težavami obuje smučarske čevlje.