Smučarski skoki: Dolenjski skakalki na robu kolajne

Eva Logar - 8,5 (4. mesto, 43 nastopajočih): Tretjo skakalko skupnega seštevka svetovnega pokala za ženske je od kolajne ločilo 13,6 točke. Tekmovalka iz Velike Loke pri Trebnjem ni mogla skriti kančka grenkega priokusa ob sicer vrhunski uvrstitvi, v uteho pa ji ostane 3350 švicarskih frankov denarne nagrade. "Prvi skok je bil takšen, ki mi uspe le vsako toliko časa, slabši drugi nastop pa je moja krivda," je povedala študentka prvega letnika ekonomske fakultete.

Maja Vtič - 8,5 (5. mesto): 23-letna skakalka z Mirne na Dolenjskem se je po 18. mestu po prvi seriji tako razjezila nase, da je napredovala na peto mesto in se tolkla po glavi, kaj je zapravila s ponesrečenim nastopom, a bila obenem ponosna na vrnitev med najboljše po dveh operacijah križnih vezi na levem kolenu. "Težko je sprejeti, kaj sem zapravila z najslabšim skokom v Oslu, še zlasti, ko vidim, kje so tekmice," je povedala študentka tretjega letnika razrednega pouka, ki je bogatejša za 2000 švicarskih frankov.

Špela Rogelj - 5 (21. mesto): Forma, s katero je osvojila srebrno kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v Estoniji, je izpuhtela.

Anja Tepeš - 4 (30. mesto): Ker je skoraj zamudila na start, je prišla na zaletišče vsa zadihana, zato je uvrstitev daleč od želja. Kljub vsemu je trener Matjaž Triplat zadovoljen z ekipnim dosežkom, saj so presegli cilje, ki so bili po ena uvrstitev do 6. in 15. mesta ter dve do 30. mesta.