»Slovenija je še vedno talec oblastnikov, ki skrivajo svojo preteklost. Iz strahu pred resnico se vedno znova sproža obrambni refleks tranzicijske levice, ki uporablja metode totalitarnih režimov,« pravi Janša. Ko boste v naslednji prošnji za službo kot prilogo vstavili diplomo kakšnega bolj uspešnega vrstnika, pa bo delodajalec to ugotovil in vas vrgel skozi vrata, boste opremljeni z Janševo resnico: vaš potencialni delodajalec je »talec oblastnikov«, ki »uporablja metode totalitarnih režimov«. 

5600zasedenih delovnih mest manj je statistični urad naštel v zadnjem četrtletju lanskega leta v primerjavi s četrtletjem prej. Delovnih mest, na katerih nekdo dejansko dela, je bilo tako po v torek objavljenih podatkih konec lanskega leta 794.000. Število zasedenih delovnih mest je najbolj upadlo v gradbeništvu in v predelovalnih dejavnostih.

69sekund – kakšna stotinka več ali manj – je zmanjkalo haitijskemu tekmovalcu Jean-Pierru Royju, da bi se v kvalifikacijah uvrstil na nedeljski slalom na svetovnem smučarskem prvenstvu v Garmish-Partenkirchnu. Tekmovalec, ki bo letos dopolnil 48 let in bi bil lahko številnim smučarjem s svetovnega prvenstva oče, se ni kaj dosti vznemirjal, čeprav bi lahko v njegov zaostanek zbasali zmagovalno vožnjo Jean-Baptista Grangea in še razkošen premor za reklame.

211,2milijona evrov izgube je lani pridelala skupina Telekom, so sporočili v četrtek. Rezultat je precej slabši kot leto prej, ko je imel Telekom Slovenija 29,5 milijona evrov čistega dobička. Izguba je predvsem posledica slabitve naložb v Makedoniji in na Kosovu, brez slabitev in popravkov terjatev drugih operaterjev v Sloveniji pa bi čisti poslovni izid znašal 15 milijonov evrov.

54milijonov evrov je vreden posel, ki ga je podjetje Riko v sredo sklenilo v Belorusiji. Riko bo zgradil dve transformatorski postaji, v posel pa bo po napovedih vključil tudi slovensko znanje in izkušnje. Sodelovanje se tako obeta več slovenskim podjetjem, med drugim tudi Etri, Iskri, Sipru in Elektronabavi. Dejstvo, da Belorusijo že od leta 1994 vodi zadnji evropski diktator Lukašenko, da gre torej za diktaturo, da ima beloruska opozicija stalno pisarno kar v zaporih, da Lukašenko ne more prosto potovati po svetu itd., podjetja seveda ne more motiti. Denar ne smrdi...


9675dni je v četrtek, ko se je raketoplan Discovery podal na svojo zadnjo pot v vesolje, minilo od njegove prve izstrelitve. Tokratna misija bo trajala enajst dni, raketoplan pa bo s šestčlansko posadko na Mednarodno vesoljsko postajo ponesel rezervne dele in opremo. Ko je poletel prvič, je bila mednarodna postaja le ideja, v svojem »življenju« pa je človeštvo osrečil z namestitvijo teleskopa Hubble, ki je hkrati nekakšno oko v preteklost.