Primer nekdanje vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja je tekom obravnave komisije postal večnivojski, saj je komisija na podlagi informacij iz primera sprožila več ločenih postopkov. Nazadnje postopek sistemske preučitve podelitve kreditov državnim funkcionarjem in uradnikom na položaju s strani bank v Sloveniji, ki so posredno ali neposredno vsaj delno v državni lasti.

Ta postopek še poteka in je trenutno "še najbolj odprt", je za STA povedala predstavnica za odnose z javnostjo na komisiji Barbara Fürst. Po njenih besedah je sicer večina postopkov v primeru Dimičeve končanih oz. dobro potekajo.

Protikorupcijska komisija je na podlagi njenih ugotovitev iz postopkov, ki so jih izvedli v primeru Dimičeve, eno zadevo odstopila gradbeni inšpekciji in eno policiji. V zadevi poročanja o premoženjskem stanju so izdali en opomin ter, prav tako na področju premoženjskega stanja, uvedli in zaključili prekrškovni postopek, v katerem je bila izrečena globa. Ostale postopke nameravajo zaključiti z načelnim mnenjem.

Simona Dimic je za časnik Mladina sicer povedala, da je opomin prejela zato, ker po tem, ko je odstopila z mesta vodje kabineta predsednika vlade, protikorupcijske komisije ni obvestila o prenehanju delovnega razmerja in jih vnovič obvestila o premoženjskem stanju, čeprav je po njenih trditvah tri mesece pred tem komisiji po novem zakonu prijavila vse njeno premoženje.

Globo 1600 evrov pa si je, kot pravi, zaslužila, ker se je zmotila pri izpolnjevanju obrazca za prijavo premoženjskega stanja funkcionarjev. Kreditne obveznosti je po njenih trditvah sicer navedla, "a v napačno rubriko".

Dimičevi so mediji sredi oktobra lani očitali vrsto nepravilnosti pri nakupu in obnovi hiše v ljubljanskih Murglah, med drugim, da je od banke NLB dobila za svojo plačo nesorazmerno visoko posojilo pod izredno ugodnimi pogoji. Zaradi očitkov je 22. oktobra odstopila z mesta vodje premierovega kabineta, primer pa so pod drobnogled vzeli tako kriminalisti kot tudi protikorupcijska komisija. Dimičeva se kasneje pogovora na protikorupcijski komisiji ni udeležila.

Prek odvetniške pisarne je v oceno ustavnosti vložila člene protikorupcijske zakonodaje.