"Vso odgovornost nosi država, ki je zamižala ob nezakoniti prodaji deleža nekdanjega podjetja Alpinum podjetniku Zmagu Pačniku ter z njim povezanimi osebami. Ne Sklad za razvoj Triglavskega parka, ne Kad in ne Sod ne bi smeli dovoliti prodaje, ki je prinesla škodo malim delničarjem, bohinjskemu turizmu pa katastrofo. Napisali smo kazenske ovadbe, pisali ministrom in številnim ustanovam, da se razveljavi leta 2003 sklenjen posel, ki je hotelom prinesel lastnika, ki se Bohinju in vsem nam izogiba, vlaga pa nič," je hude obtožbe povzel župan Bohinja Franc Kramarj.

Še leta je lastnik Pačnik ali z njim povezane osebe in podjetja dobil od najemnikov njegovih hotelov 354.000 evrov najemnin, pred tem pa skoraj 730.000 evrov. Obenem pa isti najemniki ostajajo dolžni bohinjski občini. Tako za turistično takso dolgujejo 70.000 evrov.

Najemnikov za hotela Bellevue in Ski pa od poletja ni. "Tudi če bi jutri hotela odprli, traja nekaj let, da se ustvarijo poslovne vezi. Lani je bilo v hotelu Bellevue 52 nočitev, v Ski hotelu 3300. Vsekakor pa je tako stanje slaba popotnica prizadevanjem drugih, ki v Bohinju dobro delajo in dvigajo kakovost ponudbe," trdi Klemen Langus iz lokalnega zavoda Turizem Bohinj.

"Pričakujemo, da bo nezakonita prodaja iz leta 2003 razveljavljena in bodo bohinjski hoteli dobili pravega lastnika. Z gospodom Pačnikom ni mogoče vzpostaviti stika, njegove obljube so se izkazale za lažne. Hoteli propadajo, turizem nazaduje," je sklenil župan Kramar in dodal, da še nobena državna ustanova na bohinjske zahteve ni dala nobenega odgovora.