"Tekmi v Drammnu se nista razpletli po pričakovanjih javnosti in nas. Petro so v četrtfinalu dvakrat ovirali in ji s tem zmanjšali hitrost, ker so ji tekmice na startu in pred ciljem stopile na palico," je včeraj popoldne pojasnjeval Ivan Hudač (na fotografiji), ki upa, da je Petra v minulih dneh, ki so bili glede treninga zelo umirjeni, prišla na raven pripravljenosti, kakršno so načrtovali. Veliko stavijo na Petrino sposobnost hitre regeneracije.

"Človeško telo ni stroj, zato je težko programirati, da se vse ujame na isti dan in si točno ob uri tekme v najboljši formi," pravi Hudač, ki je na naše vprašanje, kakšen je načrt napada na zlato kolajno, odgovoril: "Šli bomo korak za korakom. Najprej so kvalifikacije, šele nato bomo razmišljali o izločilnih bojih. V nasprotju z Vancouvrom na Holmenkollnu ob progi ni nobene luknje."

Slovensko ekipo skrbi priprava smuči, saj imajo v nasprotju z velesilami prostore za mazanje zelo daleč od tekmovališča, zato bodo izgubili nekaj dragocenih minut. Sinoči so dolgo v noč iskali optimalno rešitev z improvizacijo. Slovaški strokovnjak, ki je po osnovni izobrazbi atletski trener, je pred odhodom v Oslo v skladu s tradicijo v domovini obiskal prijatelja vedeževalca. Odgovor na vprašanje, kakšna je bila napoved, je bil le skrivnosten nasmeh.

Veliko bolj je bil zgovoren, ko smo razpravljali o favoritinjah: "Na domačem tekmovališču Bjoregnova. Italijanka Follisova se dobro znajde v vseh možnih kombinacijah. Američanka Randllova je specialistka za sprint in je dobro pripravljenost potrdila z zmago v Drammnu. Slovenija ima izjemno močno zasedbo. Zadnja tekma je razkrila moč Švedske kot celotne ekipe, saj so med vsemi morda najbolje pripravljeni. Kandidatk je veliko več kot prostih mest v finalu."