Acroni Jesenice – Gradec 1:3 (0:0, 0:2, 1:1, gledalcev 3000; Bayrack 54; Harand 38, Ouellette 40, Hancock 60): Ne le poraz na zadnji domači tekmi v Podmežakli, tudi presenetljivo visoka zmaga Medveščaka v Celovcu je gorenjskim hokejistom podrla sanje o vstopu v končnico, zato bodo slovenski prvaki v petek v Beljaku potrjevali zgolj deveto mesto. Železarjem je med sinočnjim obračunom začelo primanjkovati zbranosti, ko so organizatorji na zaslonu v dvorani sproti osveževali neugoden izid iz Celovca (Medveščak je na Koroškem slavil celo prvič v EBEL), kar pa ni vplivalo na hokejiste iz Gradca, ki so še tretjič letos slavili v Podmežakli.

Tudi nasploh je bilo v jeseniški vrsti včeraj opaziti precej živčnosti in manj igrivosti kot običajno. Navijači so kajpak znova največ pričakovali od najboljšega napada lige, ki je imel predvsem prek Tičarja in Saboliča precej priložnosti, vendar je ploščica mreži vselej rekla ne. Na drugi strani so avstrijski Štajerci igrali potrpežljivo, ne preveč napadalno, odločilno prednost dveh zadetkov pa so si priigrali ob koncu druge tretjine, ko sta Harand in Ouellette dosegla zadetka po odbitku. Minute so za jeseniške hokejiste minevale ekspresno, s čimer je bilo upanja vse manj, a kanček se ga je po golu Bayracka le našlo. Na tribunah je završalo, vendar na gorenjsko žalost zadnjič v sezoni, saj je bil v zadnji minuti za goste uspešen še Hancock.

Dunaj – Tilia Olimpija 4:3 (2:1, 1:1, 1:1, gledalcev 3000; Gratton 13, Rotter 20, Doležal 22, M. Rodman 46; Henry 12, Pavlin 31, Ž. Pance 45): Kljub porazu na Dunaju so se ljubljanski hokejisti po dveh sušnih letih veselili vnovičnega preboja v končnico, ki so jim jo predčasno omogočili Jeseničani s porazom proti Gradcu. Olimpija se je na Dunaju sicer dobro upirala kanarčkom, prek Henryja tudi povedla, a so Avstrijci hitro ušli na dva gola razlike. V dokaj izenačenem nadaljevanju sta Pavlin in kapetan Pance zmajem vlila nekaj upanja vsaj za točko, vendar je ljubljanske načrte prekrižal Marcel Rodman z zmagovitim zadetkom petnajst minut pred koncem dvoboja. Olimpija bi si v petek lahko celo sama izbrala nasprotnika v četrtfinalu, v okolici Tivolija pa je slišati, da bi se zmaji raje kot s Salzburgom pomerili s KAC.

Drugi izidi 53. kroga: Alba Volan – Linz 5:0, KAC – Medveščak 1:4, Salzburg – Beljak 3:2 v podaljšku, vrstni red: KAC 76, Salzburg 68, Dunaj 66, Beljak 61, Linz 57, Gradec 56, Olimpija 53, Medveščak 52, Jesenice 49, Alba Volan 47. Pari 54., zadnjega kroga, petek ob 19.15: Olimpija – KAC, Beljak – Jesenice, Linz – Salzburg, Medveščak – Alba Volan, Gradec – Dunaj.