Bili ste prijetno presenečenje na olimpijskih igrah v Vancouvru. Ali ste tudi letos v takšni formi, kot ste bili lani?

Lahko sem v takšni formi. Skoki so namreč še na višji ravni, kot so bili lani. V minuli sezoni sem šele ob koncu sezone z dobrimi skoki prihajal do petnajstega mesta, letos sem že povsem blizu deseterice.

Ali lahko ponovite lanske uvrstitev iz olimpijskega parka nad Whistlerjem, ko ste bili sedmi na srednji in šestnajsti na veliki skakalnici?

Na srednji skakalnici lahko posežem med najboljših osem. Če bi sestavil dva odlična skoka, je mogoče še kaj več. Na veliki napravi je želja uvrstitev med najboljših deset, petnajst.

Uvrstitev med deseterico se vam izmika že vso sezono.

Upam, da bom končno prebil ta zid. Ko gledaš po koncu tekme rezultate, ostaja nekaj grenkega priokusa, ker nisi med najboljših deset. Kriv sem sam. Če bi skočil boljše, bi bil med deseterico.

Koliko poznate skakalnici v Oslu?

Velika je zelo lepa. Zgrajena je tako, da te v drugem delu odpelje daleč, če narediš tehnično popoln skok.

Prvi nastop v življenju na letalnici v Oberstdorfu se vam ni iztekel po željah.

V kvalifikacijah sem naredil napako, odmahal in ostal brez uvrstitve na tekmo. A najpomembneje je, da sem prestal krst in da gremo naprej. Naslednji dan sem bil predskakalec, užival sem, spoznal še nekaj skrivnosti letanja in postavil nov osebni rekord. Letenje ima svoje zakonitosti, ne moreš se kar vreči na vso moč z odskočne mize.

V karavani svetovnega pokala ste med najhitrejšimi na odskočni mizi.

Že vso sezono sem med najhitrejšimi, ker se znam peljati točno po sredini zaletne smučine, pa tudi serviser svoje delo opravi odlično. Ob vse nižjih hitrostih je za en kilometer višja zaletna hitrost že kar lepa prednost za dolg skok.

Koliko ste spremljali mlajša brata Ceneta in Doma, ki zmagujeta na tekmah v svojem starostnem razredu?

Bolj malo. Ko je bil Cene, ki bo prihodnji mesec star 15 let, na državnem prvenstvu v moji kategoriji do 20 let tretji po prvi seriji, sem mu dejal, naj še malo počaka. Očitno me je poslušal, da je skočil malo krajše in bil šele deseti.

Ker ste trenirali v Kranju, ste vmes sedeli tudi v šolske klopi.

Ker sem bil malo doma, se je nabralo veliko obveznosti. V šoli sem bil sicer bolj malo, a sem z učno snovjo vsaj prišel na tekoče. Zdaj me šola znova ne bo videla mesec dni, nato pa se bo treba usesti, saj me čaka matura.

So v vaši prtljagi za Oslo znova šolske knjige.

Računalnik in knjige so že stalen inventar. V sistemu izobraževanja na daljavo sem začel delati tudi seminarske naloge. Novost v torbi je pribor za poker, da zvečer nisem le na računalniku.

Ali ste že kupili avto?

Ne še. Počakal bom do konca sezone v Planici. Zaradi številnih tekem in potovanj po svetu ga ne potrebujem, če bi ga kupil, bi imel z njim le stroške, vozil bi se pa malo. Če ga potrebujem, mi ga posodijo starši.