Za skakalce Roberta Kranjca, Petra Prevca, Jerneja Damjana, Jurija Tepeša in Mitjo Mežnarja je v načrtih zapisano: med posamezniki ena uvrstitev do šestega in dve do dvanajstega mesta, na ekipnih tekmah pa do petega in šestega mesta. "Čeprav nam sezona ne gre po načrtih, ciljev ne spreminjamo, ker so za nas izziv, ki nas žene naprej v pohodu proti vrhu. Če bodo fantje naredili svoje najboljše skoke, so cilji realno dosegljivi. V primeru neizpolnitve ne bo katastrofe, nič manj ne bomo vredni, saj je pred fanti še veliko tekem," je povedal Matjaž Zupan, ki je ekipo med pripravami razdelil na dva dela. Prevc in Mežnar sta trenirala v Kranju, Kranjec, Damjan in Tepeš so nastopili na poletih v Vikersundu, minuli teden pa so bili na skupnih pripravah v Ramsauu v Avstriji, kjer je bil za večino hud zalogaj prehod z največje letalnice na svetu na 90-metrsko skakalnico, kjer bosta prvi dve tekmi na svetovnem prvenstvu.

"Čeprav je zame to prvo svetovno prvenstvo, pritiska ni, saj sem bil že lani na olimpijskih igrah, ki so po pomembnosti še en razred višje. Skoki še niso popolni, a sem jim blizu, saj sem za konec treninga v Ramsauu tudi z nizkega zaletišča skočil daleč," je poudaril Peter Prevc. Robert Kranjec je dodal: "Na zadnjih tekmah sem imel obilo smole z vetrom. Upam, da se bo obrnilo meni v prid in bom v Oslu prikazal najboljše skoke v sezoni." Jurij Tepeš na treningu v Ramsauu nikakor ni uspel ujeti popolnega skoka, medtem ko je bil Mitja Mežnar pravo nasprotje, potem ko je s trenerjem Goranom Janusom skozi tekme celinskega pokala odpravil težave s počepom.

V ženski reprezentanci v skokih so Eva Logar, Anja Tepeš, Špela Rogelj in Maja Vtič. Soglasna želja vseh sta dva dobra skoka na tekmi, s čimer bodo izpolnile cilj, ki so po ena uvrstitev do šestega mesta in 15. mesta ter dve do 30. mesta. Nordijski kombinatorci imajo v zasedbi štiri tekmovalce, Jožeta Kamenika, Marjana Jelenka, Mitjo Oraniča in Gašperja Berlota, kar pomeni, da bodo nastopili tudi na ekipnih tekmah. "Tekmi celinskega pokala v Kranju se nista iztekli po naših načrtih zaradi težav z materialom in mažami. Smo bolje pripravljeni, kot smo pokazali na tekmah konec tedna na Gorenjskem," je povedal glavni trener Primož Triplat, ki je v cilje zapisal po eno uvrstitev do 15., 20. in 30. mesta ter med ekipami med prvih osem.