V projektu štafete je devet slovenskih sprinterk povsem različnega karakterja, višine, teže in barve polti. To so: Nina Kovačič, Maja Mihalinec, Tina Murn, Merlene Ottey, Anja Puc, Sara Strajnar, Pia Tajnikar, Sabina Veit in Kristina Žumer.

Srdjan Djordjevič se je projekta lotil študiozno in predstavil nekatere svoje ugotovitve: "Lani smo dosegli čas 44,30. Norma za nastop na olimpijskih igrah znaša 43,70, kar so dekleta sposobna doseči. Ta rezultat je na zadnjih olimpijskih igrah zadoščal za uvrstitev v polfinale. Analize rezultatov posameznih sprinterk so pokazale, da bi morale atletinje izboljšati osebne rekorde za 1,23 do 1,25 odstotka. V takšnem projektu je treba imeti vsaj osem sprinterk, ki so na 100 metrov sposobne teči med 11,44 in 11,55. Norma za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Daeguju znaša 44,0."

Trener Massa je predstavil tudi projekt skupnih priprav, ki bi skupno v tem letu trajale več kot mesec dni, najdlje dva tedna v enem kosu. "Sprva sem načrtoval, da bi šli za 30 dni skupaj v Kalifornijo, kjer bi nato takoj nadaljevali s tekmami. Izkazalo se je, da je to neizvedljivo, zato bomo letos ostali v Evropi. Najprej bomo šli za 14 dni na Kanarske otoke, velik del priprav pa bomo izpeljali v Sloveniji. Sreča je ta, da bo večino časa v Ljubljani skupaj treniralo šest sprinterk, kar pomeni, da bodo lahko nekaj individualnega treninga posvetile tudi štafeti. Moja želja je, da bi na velikih tekmovanjih Slovenijo zastopala šesterica."

Djordjevič je odločno zatrdil, da nobena sprinterka ne bo imela zagotovljenega mesta v štafeti. Pomembnih bo več meril, najpomembnejša pa bo individualna sposobnost sprinterk. Na drugem mestu bo skupna vadba, na tretjem pa ekipna kompatibilnost. "Pri štafeti je najpomembnejša maksimalna hitrost. Testi so pokazali, da so slovenske atletinje sposobne doseči celo višjo maksimalno hitrost od predvidene, a v krajšem časovnem obdobju. Za želeni rezultat potrebujemo prvo sprinterko, ki bo sposobna doseči čas 11,50, preostale tri pa morajo teči 10,70. Prepričan sem, da smo z dobrim delom sposobni doseči ta rezultat. Potrebovali bi šest do osem tekem na leto," je odgovoril Djordjevič.

"Zavedamo se, da brez podpore atletske zveze projekta štafete ne bi bilo. V dveh letih bomo vložili 11.000 evrov pomoči, poleg tega pa imamo individualno pogodbo z vsemi atletinjami, ki jim denarno pomagamo. Imamo visoke cilje in se želimo tako letos kot prihodnje leto uvrstiti na največje tekmovanje," visokih ciljev ne skriva Peter Kukovica, predsednik Atletske zveze Slovenije. "Veseli smo, da smo našli skupni jezik s trenerji, ki so pripravljeni v ta projekt vložiti veliko energije. Ženski štafeti 4x100 m bomo posvetili največ truda, veliko pa bomo delali tudi pri moški štafeti 4x100 m, katere glavni trener bo Andrej Jeriček. Moško in žensko štafeto na 400 m bo vodil Matija Šestak," je pojasnil Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta AZS.