V francosko prestolnico bodo potovali Snežana Rodič (Mass Ljubljana, troskok), Marija Šestak (Mass, troskok), Nina Kolarič (Ptuj, daljina), Marina Tomič (Kladivar Celje, 60 m ovire), Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica, krogla), Rožle Prezelj (Kranj, skok v višino), Sara Strajnar (Mass, 60 m), Nina Kovačič (Postojna, 60 m) in Sara Berčan (Mass, palica).

Zaradi zaradi študijskih in tekmovalnih obveznosti na univerzah v ZDA sta nastopa odpovedali Nina Kokot (Velenje) v skoku v daljino in Tina Šutej (Mass), nekdanja mladinska svetovna podprvakinja in slovenska rekorderka v skoku s palico.

Na seji UO so obravnavali tudi vsebinska izhodišča progam dela Azs v letošnjem letu. Finančni del bodo pripravili do naslednje seje, ko bodo dokončno znana sredstva, ki jih bosta namenili Fundacija za šport in ministrstvo za šolstvo in šport.

"Želimo si, da bi bili tekmovalci ciljno usmerjeni in bi najboljše izide dosegal na največjih tekmovanjih. Še dodatni poudarek bo na delu klubov, ki jim bo pomagala zveza. Nadaljevati želimo z delom v posameznih reprezentančnih selekcij. Na članskem SP v Daeguju v Južni Koreji in na mladinskem EP želimo osvojiti po eno medaljo. Nadaljevali bomo z mednarodno atletsko ligo ter obogatili otroško atletsko ligo. Pozornost bomo posvetili tudi EP v krosu v Velenju, EP v gorskem maratonu in mladinski gorski tekmi, ki bosta pri nas, ter balkanskim veteranskim igram v Domžalah," je pojasnil predsednik Azs Peter Kukovica.