Mazejeva je s svetovnega prvenstva domov prinesla dve odličji. V superkombinaciji je osvojila še svojo četrto srebrno kolajno na velikih tekmovanjih v zadnjih dveh letih, nekaj dni zatem pa je vendarle dočakala tudi veliki trenutek, ko je po tekmi lahko stopila na najvišjo stopničko, saj je bila za vse tekmice prehitra v veleslalomu.

Za odlične nastope in osvojeni medalji so Mazejevi čestitali že mnogi iz slovenskega političnega in gospodarskega vrha, tokrat pa so ji lahko navdušeno zaploskali tudi tisti pravi navijači. Na Prešernovem trgu se je že ob 17. uri zbralo veliko število ljudi, ki so se sprva nekoliko nelagodno prestopali v mrazu, a potrpežljivo čakali na prihod zlate šampionke.

Preberite tudi pogovor s Tino Maze: Ne vem, če bom končala kariero.

Ob zabavnem programu, katerega vrhunec je bil nastop priljubljene skupine Siddharta, je čas hitreje tekel, in ko je nekaj pred 19. uro na oder končno stopila Tina Maze, je v množici završalo. Velik aplavz in vzkliki "Zlata Tina!" so Črnjanki znova dali vedeti, da ima v domovini ogromno navijačev, za kar se jim je tudi zahvalila. "Hvala vsem za ta sprejem. Zahvaljujem se vsem, ker mi stojite ob strani in nas smučarje podpirate iz dneva v dan, čeprav nam ni ravno z rožicami postlano. Borili smo se po najboljših močeh in zato smo bili nagrajeni s tem uspehom," je dejala Tina Maze, ki je poleg vseh čestitk prejela tudi precej daril, med drugim tudi torto in zlato krono, ki si jo je ponosno nadela na glavo.

Na sprejemu so Mazejevi poleg velike množice navijačev čestitali tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, predsednik smučarske zveze Tomaž Lovše, minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, še en slovenski svetovni prvak Dejan Zavec ter ljubljanski župan Zoran Janković, ki je Tini z veseljem ponudil Prešernov trg za podobna slavja tudi v prihodnje. "Prešernov trg je postal zlat po zaslugi Tine. Ob uspehu ji čestitam in želim, da pride še čim večkrat nazaj sem, da bomo skupaj proslavljali njene kolajne," je povedal Janković.

Preberit še komentar Andraža Rožmana: Realno stanje ni zlate barve