Najatraktivnejša disciplina je bil ženski troskok, kjer sta se pomerili Snežana Rodič in Marija Šestak, ki je na prvenstvu lovila nizko normo (13,50). Dvoboj je prepričljivo dobila Snežana Rodič, z dosežkom 13,73 pa je normo izpolnila tudi Marija Šestak. "Pred dnevi sem doživela hudo alergijsko reakcijo in skoraj končala na urgenci. Jemljem vsa možna zdravila. Tridesetmetrski zalet se mi je zdel, kot da je dolg 800 metrov. Zdaj se bom pripravljala na Pariz. Če bom lahko skočila čez 14 metrov, bom tja odpotovala, drugače pa se bom začela pripravljati na poletno sezono."

Zanimiv je bil ženski tek na 60 metrov, kjer so prva štiri mesta zasedle tekmovalke, ki jih je Atletska zveza Slovenije konec tedna predstavila kot kandidatke za olimpijsko štafeto za London 2012. Najhitrejša je bila, še tretjič na DP, Postojnčanka Nina Kovačič s 7,38: "Zelo sem zadovoljna, a želela sem si tudi osebni rekord (7,36 - op. p.), za katerega pa mi je po današnjih zapletih zmanjkalo malo koncentracije in moči. A tudi s tem dosežkom sem lahko zadovoljna."

Le stotinko za njo je zaostala Sara Strajnar iz Massa, novinka na spisku za EP v mestu ob Seni in eno najprijetnejših presenečenj tekmovanja. "Sam nastop je bil daleč od idealnega, saj sem na startu zaspala, potem pa skušala izvleči, kar se je dalo. Kljub temu sem dosegla dober izid in osebni rekord ter seveda normo," je bila zadovoljna Ljubljančanka.

Normo za Pariz je dosegla tudi Nina Kolarič s 637 centimetri in končno potrdila odhod na EP, na kakršnem je leta 2009 s četrtim mestom dosegla enega največjih uspehov v karieri. "To normo bi morala doseči že na začetku sezone, a očitno sem bila s tem preveč obremenjena, ker mi na začetku ni šlo. Zdaj se lahko v miru pripravim na evropsko prvenstvo," je olajšano povedala 24-letna Ptujčanka, ki pravi, da ima letos podobne izide kot pred Torinom: "Vem, da sem bolje pripravljena, kot sem to pokazala doslej, a moram pokazati tehnično pravilne skoke, sicer se to pozna pri izidu." uš, sta