Približno tri tisoč ljudi je pričakalo zlato Mazejevo, ki so jo sprejeli in nagovorili številni smučarski in ostali veljaki, med njimi pa so ji čestitali predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, minister za šolstvo in šport Igor Lukšič in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Ob ritmih skupine Siddharta in glasnem vzklikanju množice "zlata Tina" sta Mazejeva in njena ekipa le prišli na oder.

Lovše je ob slavju in čestitkah dejal, da Črnjanki ne more obljubiti istih razmer, kot jih imajo njene tekmice, vendar ima Tina veliko srce, za njo pa stoji celotna Slovenija, ki je vedno z njo in prav zaradi tega lahko optimistično zre v prihodnost. Andrea Massi, vodja ekipe Team to aMAZE, je bil sprva brez besed, nato pa je dejal, da je Tina hitra le zaradi tega, ker Slovenija navija zanjo.

"Bil sem blizu Tine, bil sem na progi in že po nekaj vratcih sem vedel, da bo izjemno nevarna za zmago. Vozila je zelo napadalno, bila je odlično razpoložena. Bili so res izjemni trenutki. To so takšni uspehi, ki za slovenski šport in državo pomenijo ogromno, in želim si, da bomo tudi v prihodnje imeli možnost pozdraviti nove svetovne prvake, kajti menim, da imamo nabor mladine, ki to lahko doseže," pa je po nekaj prespanih nočeh dejal predsednik alpskega zbora in odbora na Smučarski zvezi Slovenije Jure Košir.

"Presenečena sem bila nad vso izkazano pozornostjo, nad zbrano množico in navijači. Že ko sem se vozila proti Ljubljani, so me navijači pozdravljali. Prišel me je pozdravit tudi Dejan Zavec. Ob takšnih trenutkih so tovrstni sprejemi čudoviti. Ko bom starejša, bom znala to še bolj spoštovati in ceniti. Bila sem pripravljena na to, stotinke so se končno obrnile v moj prid. Za počitek ne bo časa, že jutri se odpravljam naprej," je še dejala zlata Črnjanka, ki je prvič po 22 letih osvojila zlato medaljo za slovensko žensko alpsko smučanje, in za konec še dodala: "Kdor pride na moško smučarsko tekmo v Kranjsko goro, naj pride še v Trbiž in naredimo tam pravo slovensko tekmo, če že te možnosti ni bilo na Pohorju."

Sledi videoprispevek s Prešernovega trga...