Da gre za derbi dveh trenutno najboljših ekip, se je videlo tudi na tribunah, ki so se začele polniti že pol ure pred tekmo, ob začetku tekme pa je dvorana spet "klicala" po širitvi. Ekipi sta z igro dokazali, da sta trenutno najboljši v državnem prvenstvu, vseeno pa so Blejci še vedno korak pred vsemi.

Prvi niz je bil izenačen do prvega tehničnega odmora, predvsem po zaslugi kamniških blokerjev. Po tem odmoru pa so gostje po zaslugi razigranih Dejana Vinčića in Andreja Flajsa povedli s 16:9 in nato brez težav dobili tudi niz.

Drugi niz je bil izenačen do enajste točke, ko so se gostje spet odlepili in povedli z 19:13. Domači trener Bogdan Kotnik je poizkusil še z menjavo libera, a poteka tega niza ni mogel spremeniti.

Prava poslastica za ljubitelje odbojke je bil tretji niz. Ekipi sta s potezami navduševali gledalce, domačini pa so bili ves čas tik za petami gostov. Ti so prvič višje povedli z 19:16, a so jih domači ujeli na 20. točki in poskrbeli za napeto končnico, ki jo je na žalost domačih navijačev v korist Blejcev zaključil Milan Rašić.