Po dvotedenskem premoru se je nadaljeval svetovni pokal v smučarskem teku. Vsi športniki in športnice so že zbrani na Norveškem, kjer se prihodnji teden v Hollmenkollnu začenja svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Tokratna tekma v Drammnu je sprva postregla s tekmo na distanci, dekleta so v klasični tehniki tekla na deset kilometrov.

Zanesljive zmage, že 44. v karieri, se je veselila domačinka Marit Björgen, ki je le nekaj dni pred domačim svetovnim prvenstvom pokazala odlično formo. Drugouvrščena Poljakinja Justyna Kowalczyk je zaostala skoraj 20 sekund, tretja pa je bila Finka Aino-Kaisa Saarinen, ki se tako pred najpomembnejšim tekmovanjem sezone znova vrača na pota stare slave, potem ko v sezoni do zdaj ni bila prepričljiva. Omenjene tri tekmovalke so bile nekako razred zase, saj je četrta, Norvežanka Therese Johaug, zaostala že več kot 40 sekund za stopničkami.

Edina slovenska predstavnica na današnji tekmi, Petra Majdič, se je uvrstila med dvajset najboljših. Na koncu je na tekmi, kjer ni pričakovala povsem vrhunskih uvrstitev, osvojila 17. mesto. Na prvem vmesnem času je bila varovanka trenerja Ivana Hudača na 20. mestu, na šestih kilometrih je malo napredovala in dosegla 16. čas, potem pa vse do konca tekla okrog te uvrstitve.

V skupnem seštevku še vedno močno vodi Kowalczykova, ki ima 1656 točk, Bjoergnova na drugem mestu jih je doslej osvojila 1022, tretja pa je Italijanka Arianna Follis z 975 točkami. Majdičeva je z 878 točkami peta.

V nedeljo bo v Drammnu na sporedu še sprint v prosti tehniki, kjer bosta poleg Majdičeve nastopili še Vesna Fabjan in Katja Višnar.