Zavec, Ptujčan ne skriva apetitov po boksanju v Meki tega športa, Združenih državah Amerike, je na novinarski konferenci po dvoboju dejal, da si že dolgo želi čez lužo, s tokratno zmago pa je nedvomno znova bližje. "Nobena skrivnost ni, da bi rad boksal v Ameriki, ampak pustil bom času čas, povabilo bo že prišlo," je po borbi povedal športnik Slovenije in Slovenec leta po izboru bralcev Nedeljskega dnevnika.

Njegov menedžer Ulf Steinforth je menil, da si je Zavec že pred časom priboril "zeleno karto" za vstop v ZDA, zdaj čaka le še na "delovno dovoljenje". "Nedvomno je Dejan s temi rezultati, ki jih ima, boksar, ki bo slej ko prej nastopil tudi v Ameriki. Vemo kaj to pomeni, v dvobojih čez lužo se pač vrti tudi do 40-krat več denarja kot tukaj. A danes moramo najprej proslaviti to zmago, ki je fantastična. Boksati tukaj v Ljubljani pred takšno navdušeno množico, ne vem, če se zavedamo, kaj sploh imamo. Tudi priložnost v ZDA bo prišla, a počakajmo na pravi trenutek," je na novinarski konferenci dejal Steinforth.

Zavcu je bleščečo prihodnost napovedal tudi Delgado. "Seveda lahko boksa z najboljšimi. To sem sam občutil danes. Ima izredno močne udarce, boksa skoraj kot težkokategornik, poleg tega pa je odličen tudi v obrambi. Seveda ga vidim v ringu z najboljšimi, tudi z Mannyjem Pacquiajem in Floydom Mayweatherjem," pa je po borbi dejal Delgado.

Oglejte si video: Zavec nadvladal in knockautiral Delgada, Stožice so ponorele

Slednjega poraz ni preveč potrl, čeprav je načrtoval zmago. "Ne vem, zdaj si bom najprej privoščil premor, saj sem se res dolgo pripravljal na ta dvoboj. Posvetil se bom delu v svoji telovadnici, ki jo imam v Atlanti, kjer bdim nad mladimi boksarji," je dejal Delgado.

Zavec predolgo zdaj ne bo počival. Morebitna obramba naslova ga čaka že pred poletjem. "Dejan bo najverjetneje boksal že junija, morda še julija ali avgusta. Ne bo šlo za obvezno obrambo naslova, pač pa se bo pomeril proti prvemu izzivalcu. Kdo bo to, še ne vemo, zna pa se zgoditi, da bo tudi naslednji dvoboj tukaj v Stožicah, kjer je vzdušje res odlično," je še dejal menedžer Steinforth.

Delgado je torej prvi Američan, ki je občutil moč prvaka Zavca. Haložan je včeraj v sijajnem vzdušju Stožic tretjič ubranil naslov svetovnega prvaka v veltrski kategoriji po verziji IBF, potem ko je izzivalca s tehničnim nokavtom premagal ob koncu pete runde. Preberite si več!