Slovenija, hvala," se je Dejan Zavec najprej zahvalil podpori navijačev in nadaljeval: "Iz srca hvala vsakemu posebej."

Zavec je naslov prvaka ubranil že tretjič, s svojo novo zmago, že 31. v profesionalni karieri, pa navdušil razprodano dvorano Stožice. Zavec je bil ves dvoboj prepričljivejši nasprotnik, Delgada pa je prvič zamajal že v drugi rundi. V peti rundi po seriji močnih udarcev je Delgado pričel mižati na eno oko, izpod drugega pa mu je tekla kri, tako da je glavni sodnik v ringu, Belgijec Benny Decroos, dvoboj prekinil predčasno.

V fotogaleriji si oglejte fotografije z dvoboja Zavec proti Delgadu.

Zavec je naslov prvaka ubranil že tretjič, s svojo novo zmago, že 31. v profesionalni karieri, pa navdušil razprodano dvorano Stožice. Zavec je bil ves dvoboj prepričljivejši nasprotnik, Delgada pa je prvič zamajal že v drugi rundi. V peti rundi po seriji močnih udarcev je Delgado pričel mižati na eno oko, izpod drugega pa mu je tekla kri, tako da je glavni sodnik v ringu, Belgijec Benny Decroos, dvoboj prekinil predčasno.

Kljub temu, da se je ameriški tabor pred dvobojem "hvalil", da je "gospod Delgado pripravljen, da ta naslov in ta pas odnese nazaj domov, kamor spada, torej v Združene države Amerike", pa je bil v ringu videti bolj nebogljeno. "Gospod Delgado je na osvojitev tega naslova pripravljen že vse življenje," se je glasil stavek Američanovega tabora pred dvobojem, a od tega je bilo v ringu videti bore malo. Delgado kaj več kot pol ducata uspešnih udarcev z zadetim ciljem in nekaj poplesavanja v ringu ni pokazal.

Dvoboj je že od prve runde naprej potekal po Zavčevih notah. Američan se je namreč po seriji prvih močnih udarcev opotekel že v prvi rundi in padel, a bolj po nesreči. Kombinacija levega krošeja in desnega direkta je kmalu zatem načela Američanov nos in dala slutiti, da se bo borba končala predčasno.

Že v drugi rundi je Zavec z močnim levim krošejem Delgada prvič spravil na tla, kamor se je izzivalec "vrnil" tudi nekaj sekund kasneje. A ko je potek dvoboja dajal slutiti, da bi se že lahko končal, se je Delgado "čudežno prebudil". V tretji rundi se je žilavo upiral in tudi sam Mr. Simpatikusu zadal nekaj udarcev. Vseskozi se je skrival in sklanjal, Ptujčan pa ga je tudi zato nekajkrat v glavo zadel od zadaj in si s tem prislužil sodnikov opomin.

Pred četrto rundo je več kot 12.000 gledalcev v dvorani pričelo vzklikati Kdor ne skače, ni Sloven'c in borba se je nadaljevala v visokem ritmu. Zavec je napadal, Delgado se je branil in iskal svoje priložnosti, pri obeh borcih pa je bilo videti utrujenost.

A peta runda je prinesla želen preobrat za Zavca in njegovo ekipo. Ptujčan je rundo odprl s serijo močnih direktov, Delgado pa se je vsaj na začetku še nekako upiral. Po aperkatu je Zavec zadel z direktom in nasprotniku "razbil" obraz. Američan je pričel mižati na eno oko, izpod drugega pa mu je pričela teči kri. Po končanem napadu, Delgado se je tudi opotekel, a so ga rešile vrvi, je sodnik Decroos dvoboj ustavil, pogledal ameriškega borca in le pomahal za prekinitev dvoboja. Slavje v dvorani se je pričelo.

"Moram reči, da na samem začetku nisem pričakoval, da bo Paul začel s takšnim pritiskom. Potem sem videl, da misli resno, da je takoj začel trdo napadati. Presenetil me je z agresivnostjo in močjo udarca. Nekako v drugi rundi sta sledila dva spontana udarca, tista, ki 'prideta sama po sebi', takrat sem že razmišljal, da bo borbe morda konec predčasno. A vseeno nekako nisem prišel do udarca, do tiste distance, ki bi bila potrebna za predčasni konec. Paul se je vseskozi 'pobiral', boril se je, dal svoj maksimum. Tudi sam nisem varčeval z močmi, to je botrovalo temu, da ni bilo toliko serij udarcev, pač pa posamezni. Kljub temu sem potem vedel, da rabim le še nekaj časa za konec, a s tem nisem hotel biti obremenjen. Izbral sem malo drugačno strategijo, bil bolj zaprt, poskušal napadati iz 'kontre', kar mi je na koncu tudi uspevalo. Nasprotnik je bil odprt pri vračanju udarcev in prihajal sem do točk in nato tudi do cilja," je po dvoboju povedal Zavec.

"Hiter konec je vedno dober konec. Presenečen sem nad Paulom, da je prestal drugo rundo. Pričakoval sem, da bo že konec, potem pa je odboksal še dve rundi, a je vseeno sledil konec. Mislim, da je bila odločitev sodnika prava, da je prekinil dvoboj, saj je bilo poškodb že preveč, pomembno je zdravje boksarjev," je po dvoboju dejal Zavčev trener Dirk Dzemski.

"Zavec me je presenetil, predvsem z zelo močnimi udarci, saj se je boril kot težkokategornik. Zaradi tega ga nadvse spoštujem. V dvoboju sem hotel delati z nogami, a po drugi rundi me noge skoraj niso več ubogale. Res ima močne udarce, je eden najmočnejših v svoji kategoriji, poleg tega pa ima še odlično obrambo," pa je o Zavcu dejal Delgado, ki ga v prihodnje vidi v ringu z najboljšimi: "Je izredno močan, vsekakor si zasluži borbo proti najboljšim."

Tudi v drugem "slovenskem" dvoboju je zmaga ostala doma. Denis Simčič (26 zmag, 1 poraz), ki že vrsto let živi v Nemčiji, je po desetih rundah v dvoboju WBF po točkah premagal Gruzijca Sandra Siprošvilija (24 zmag, 8 porazov).