Večerja, ki je trajala dve uri, je bila za medije popolnoma zaprta, še manj informativna pa so bila poročila bele hiše o dogodku.

''Govorilo se je o predsednikovih predlogih za razvijanje tehnologije v velikih podjetjih. Cilj je, da se v petih letih podvoji izvoz in zaposli milijon novih Američanov,'' je povedal predstavnik za stike z mediji bele hiše, Jay Carney.

Ameriški mediji želijo na vsak način izvedeti, o čem sta govorila Obama in Jobs, po tem, ko je The National Enquirer objavil fotografije izčrpanega Jobsa, kako odhaja iz bolnišnice v kateri se zdravi zaradi raka na požiralniku. Čeprav ameriški tabloidi niso niti približno tako brutalni kot britanski, pa so takoj angažirali zdravnike za analizo fotografij bolnega Jobsa in ''podali diagnozo'', da je očetu Appla ostalo le še šest tednov življenja. Dobesedno licitiranje z življenjem Jobsa je razjezilo milijonske množice ljudi, ki spoštujejo Jobsa kot največjega tehnološkega genija današnjega časa, in verjamejo, da bo smrtonosno bolezen premagal.

Obama je na večerji na eno mesto zbral vso ameriško tehnološko smetano, ki je skupaj vredna več kot proračun kake države za naslednjih 100 let. Družbo so mu namreč delali Mark Zuckerberg, direktor podjetja Oracle, Larry Ellison, Twitterjev Dick Costolo ter vodlini možje Googla, Yahooja, Cisco Systemsa in še nekaterih podjetij.