Gre za Center za korporativno upravljanje (CKU), ki mu predseduje Andrej Kocič, nekdanji prvi mož Zavarovalnice Triglav. Kocič, ki je vrh največje domače zavarovalnice zapustil spomladi leta 2009 po grožnji s krivdno odstavitvijo zaradi naložbe v zavarovalnice v jugovzhodni Evropi, je tako včeraj skupaj z nekdanjim direktorjem Kada Tomažem Toplakom in podpredsednikom mednarodne unije lastnikov nepremičnin Edom Pirkmajerjem nastopal na okrogli mizi v organizaciji CKU. Na njej se je govorilo o strategiji strateških naložb države in vlogi gospodarstva pri zagotavljanju konkurenčnosti na mednarodnih trgih.

Po oceni centra, ki deluje v okviru združenja SME, je levosredinska koalicija pri oblikovanju strateških pogojev za izhod iz krize povsem odpovedala. V CKU so prepričani, da "gre pri oblikovanju odnosa levosredinske politike do gospodarstva očitno za elemente maščevanja, neznanja, kratkovidnosti in nezmožnosti spremljanja ter analiziranja globalnih dogajanj". Pozvali so tudi k "preprečitvi scenarija množične razprodaje slovenskih podjetij".

Ocena o "elementih maščevalnosti" sicer ni presenetljiva v luči dejstva, da v upravnem odboru SME sedijo imena z desnosredinskega politično-gospodarskega pola, ki so položaje morala zapustiti v času vlade Boruta Pahorja. Med njimi tako poleg Toplaka najdemo še nekdanjega direktorja Soda Marka Pogačnika in nekdanjega nadzornika Petrola Milana Podpečana. Sodeč po spletni strani je v upravnem odboru SME še vedno tudi Andrijana Starina Kosem, nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo, ki je nato presedlala v tabor nekdanjega lastnika Pivovarne Laško Boška Šrota