Po triletni prvi upokojitvi se je vrnil leta 2009. "Zdaj je res čas, da se posvetim družini, boju proti raku in vodenju humanitarne organizacije," je dejal 39-letni Teksačan, ki je poleg sedmih zmag na dirki po Franciji zabeležil še zmage na večdnevnih dirkah po Švici, po Luksemburgu, Dauphine Libere in Midi Libre. Leta 1993 je bil svetovni prvak, od večjih enodnevnih pa je dobil dirki San Sebastian in Valonska puščica.

Na isti dan, ko je Armstrong uradno končal kariero, se je na kolo vrnil v zadnjem času njegov največji "trn v peti", Španec Alberto Contador. Potem ko ga je španska zveza oprostila dopinških obtožb, se je pojavil na dirki po portugalskem Algarveju, kjer je bil dobre volje.

"Kaj naj drugega rečem, kot da sem srečen. Da sem tu, je velika stvar, ne samo zame, ampak tudi za ekipo in sponzorje," je pred začetkom dejal Contador, ki prvič nastopa v dresu Saxo Bank-Sunguard. Španec pa se še ni dokončno rešil kazni za hranjenje z govedino, ki je vsebovala klenbuterol. UCI ima namreč 30 dni časa, da se pritoži na Mednarodno športno razsodišče, še nekoliko daljši pa je pritožbeni rok Svetovne protidopinške agencije (WADA).

A Contadorja vse to ne skrbi in je že naredil načrt dirk za prvi del letošnje sezone. Maja bo dirkal na Giru, nastopil pa naj bi tudi na dirkah po Murcii, Kataloniji, po Kastilji in Leonu ter še na nekaterih klasikah: "Toura pa zagotovo ne bom izpustil," je optimističen Španec, ki je nazadnje tekmoval na lanskem Touru.