Po besedah podpredsednika bahrainskega centra za človekove pravice Nabeela Rajaba, je VN Bahrajna idealna priložnost, da protestniki svoje sporočilo prenesejo v svet. "Dirka tokrat zagotovo ne bo potekala mirno. Prisotnih bo veliko novinarjev ter gledalcev in za pričakovati je, da se bo vlada odzvala nespametno.“

Razmere v Bahrajnu se po ponedeljkovi smrti šiitskega protestnika vse bolj zaostrujejo in Ecclestone postaja vse bolj zaskrbljen, saj je dirka v Bahrajnu na sporedu že čez slab mesec. Britanec je že poskušal vzpostaviti stik s princem Al Khalifom, a žal neuspešno.

"Kot si lahko predstavljate, je sedaj malce zaposlen, zato ne vem kaj točno se tam dogaja. Nevarnost je očitna, mar ne? Če bodo protestniki želeli opozoriti nase, bi to lahko zlahka storili. V primeru, da vdrejo med dirko na progo, bi za to zvedel ves svet,“ meni Ecclestone, ki še ne ve, ali bo dirka odpovedana.

"Težko je oceniti kaj natančno se tam dogaja. Kot sem že dejal, se bom skušal o tem pogovoriti s princem. Zelo budno spremljamo tamkajšnje razmere. Odločitev bomo prepustili njim, saj prav oni najbolje vedo kaj je prav in kaj ne.“

Ecclestone je sicer tudi dejal, da ga za varnost v Bahrajnu v preteklosti ni nikoli skrbelo, saj je po njegovem mnenju arabska državica zelo varna. "V Bahrajnu nisem nikoli imel težav, saj sem se po tamkajšnjih ulicah lahko zmerom sprehajal brezskrbno. A svet se spreminja,“ je še pripomnil 80-letni Britanec.