Jigme K. Norbu je hodil ob avtocesti na vzhodu ameriške zvezne države Florida, ko ga je okoli pol osme ure zvečer po tamkajšnjem času zadelo terensko vozilo. Policija ni navedla drugih podrobnosti.

43-letni Norbu se je z drugimi aktivisti udeležil 480 kilometrov dolgega "pohoda za mir" med mestoma St. Augustine in West Palm Beach, da bi spodbudili zavedanje o zlorabah človekovih pravic v Tibetu.  Norbu je bil sin pokojnega brata dalajlame, v preteklosti pa je že imel podobne pohode, vključno s pohodom iz Indiane v New York, dolgim skoraj 1500 kilometrov.

Pierre Tristam, urednik neprofitne informativne spletne strani flaglerlive.com, je bil na poti v restavracijo, kjer sta bila z Norbujem domenjena za intervju o pohodu, ki je ob cesti videl policijske luči. Za agencijo AP je Tristam povedal, da je ustavil avtomobil, da bi videl kaj se dogaja, nato pa ugotovil, da je bil Norbu ubit. "Šokiran sem bil," razlaga Tristam in nadaljuje, da je Norbu hodil ob beli črti ob strani temne avtoceste, ko ga je zadelo vozilo. Avtocesta ni bila osvetljena, pa tudi mesečine ni bilo.

Terensko vozilo je vozil 31-letnik, v avtomobilu pa sta bila še njegova majhna otroka. Od njih treh ni bil poškodovan nihče, policija pa proti vozniku ni vložila obtožnice.