Čeprav je to šele šesta uvrstitev Bauerja med deseterico in že 33. Gregorinove, pa je bilo daleč največ emocij s končnimi mešanimi občutki po nedeljskem skupinskem startu biatlonske »formule ena«. Jakov Fak (16. mesto) je vodil kolono kar dva kroga, zadeval kot za stavo, prvič v svetovnem pokalu podrl vseh 20 tarč, vendar sta z Bauerjem (25.) med tekmo v hudem mrazu ugotovila, da sta imela v zaključku nekonkurenčne smuči. Ob tekaški formi, s katero sta bila med peterico najhitrejših v sprintu in zasledovanju, sta bila videti kot rekreativca, ki sta povsem omagala.

»Tekmeci so me prehitevali kot za stavo. Res je škoda, da se je to zgodilo prav danes,« je obžaloval Jakov Fak in hitro dodal, da ob bližnjem svetovnem prvenstvu te nočne more sredi jasne Amerike ni treba predolgo objokovati. Za primerjavo: Poljak Tomaš Sikora, drugi popolni strelec tekme in po slovesu slabši tekač od biatlonca iz Mrkopalja, je šele proti koncu moral priznati premoč Francoza Martina Fourcada.

»Kar zmrazi me, ko vidim, kaj se je zgodilo. Z 'ničlo', pa šele 16., moral bi biti vsaj na zmagovalnem odru,« razpletu kar ni mogel verjeti tudi trener Uroš Velepec. »Nemogoče, da bi prek noči izgubila vso moč. Verjetno je zelo agresiven mrzel sneg pobral mažo z drsne ploskve. Ker doslej takšnih razmer ni bilo, servisna ekipa tega prej ni mogla predvideti. Naredili so vse, kar so lahko. Splet okoliščin, ki se zgodi enkrat ali dvakrat v sezoni. Žal se je ravno danes.«

Do ženske zasledovalne tekme sta serviserja smuči Globevnik in Brvar našla rešitev, le Teji Gregorin (16.) in Andreji Mali (22.) to ni preveč pomagalo, čeprav sta tekaško na zelo visoki ravni. Gregorinova je imela izredno veliko težav s streljanjem stoje in je kar krožila okoli kazenske »jame« v Fort Kentu. Enake težave je imela že na sobotni tekmi. »Po petem mestu po sprintu sem seveda pričakovala več kot sedmo mesto, čeprav sem tudi s tem zelo zadovoljna. A težje je braniti, kot napadati. Stoje sem se mučila z vsako tarčo, iskala pravi položaj, noge so se mi tresle. Vesela sem bila praktično vsake zadete tarče. V nedeljo se mi je še bolj poznalo, da sem psihično izčrpana in pred svetovnim prvenstvom potrebujem osvežitev, predvsem za streljanje. Na teku se dobro počutim,« je dodala Gregorinova, ki ostaja na devetem mestu svetovnega pokala.