No, to soboto so se lahko mimoidoči pomudili tudi ob predstavah Malega oglednega festivala uličnega gledališča (MOFUG), ki so se - z nekajurnim popoldanskim odmorom - vrstile ves dan.

Ulično gledališče se sicer v marsičem razlikuje od tistega, ki je usidrano v "varnem" zavetju dvoran, toda nastopajoči znajo z atraktivnimi nastopi navdušiti gledalce vseh generacij. Tako so se od 10. ure dalje, ko se je festival na Čopovi ulici začel z vizualnim spektaklom Invazija v zasnovi KUD Ljud, pa vse do večera, ko se je dogajanje sklenilo na arkadah tržnice z zanimivo akrobatsko točko "v zraku" slovensko-francoske skupine The Beast, v središču mesta zbirale tako družine z otroki kot starejši, ki so se prepustili domišljiji in se marsikateri potegavščini nastopajočih skupaj z najmlajšimi nasmejali iz srca.

Ulične predstave poskušajo vselej vzpostavljati tudi interakcijo z občinstvom, pri čemer se ravno najmlajši očitno zelo zabavajo - tako zelo, da se je dalo pri predstavi Kletka Gledališča Ane Monro slišati kljubovalne odzive otrok: "Ne, ne gremo še, jaz bi si to predstavo ogledal do konca!" Odprta in prazna kletka sredi trga se je tako z nastopajočimi, ki so s telesnim in vizualnim humorjem ustvarjali absurdne situacije, prelevila v prisrčno predstavo, ki pa je apelirala tudi na nekoliko bolj resne teme, kot je na primer strah pred neznanim - a te so bile rezervirane za starejšo publiko, ki je znala v primeru (pre)poznega prihoda užaloščeno zavzdihniti: "Ah, midva morava pa vedno vse zamuditi."

V Gledališču Ane Monro, kjer sicer tradicionalno prirejajo štiri festivale uličnega gledališča na leto, so se za organizacijo še enega, resda zgolj enodnevnega dogodka te vrste odločili z namenom, da povabljenim tujim strokovnjakom in selektorjem festivalov uličnega gledališča predstavijo nekatere najboljše slovenske skupine in jim tako morda pomagajo k povabilu na katerega od večjih evropskih festivalov. "Izredno me veseli odziv tujih strokovnjakov in partnerjev," je ob tem povedal Goro Osojnik, vodja Gledališča Ane Monro. "Prišlo je kar deset selektorjev iz različnih držav in prepričan sem, da jih bomo slovenski ulični ustvarjalci navdušili, kar bo, kot upam, vsaj nekaterim odprlo vrata tudi v tujino."