Fayetteville je bil konec tedna izjemno uspešen tudi za skakalko v daljino Nino Kokot. Velenjčanka je na izjemno močni tekmi zasedla četrto mesto, razveseljiv pa je bil predvsem končni izid (643 cm), s katerim je izpolnila normo za nastop na evropskem dvoranskem prvenstvu v Parizu. Zmagala je Američanka Marshevet Myers z drugim izidom sezone na svetu (683 cm) pred rojakinjo in svetovno prvakinjo Brittney Reese (664 cm) ter Bahamko Bianco Stuart (644 cm).

Snežana Rodič je nastopila na izjemno močnem dvoranskem mitingu v Düsseldorfu, kjer je v troskoku zasedla četrto mesto (13,95 m). Z nemškim rekordom je bila najboljša Katja Demut (14,47 m) pred Ukrajinko Olgo Saladuho (14,45 m) in Slovakinjo Dano Veldakovo (14,05 m). Rodičeva je za sedem centimetrov izboljšala svoj najboljši rezultat v sezoni, včeraj v Gentu pa še za šest cm, ko je prvič v sezoni preskočila 14 m. Z dosežkom 14,01 je v Belgiji zasedla četrto mesto, medtem ko je bila Marina Tomič na 60 m z ovirami šesta (8,19).

Matic Osovnikar je na prvenstvu Velike Britanije zaostal za osebnimi pričakovanji. V Sheffieldu je s časom 6,77 na 60 metrov zasedel deveto mesto in se ni uvrstil v veliki finale. »Tekmovati na takšni tekmi, kot je UK Trials, je pravi užitek. Tribune so polne, vzdušje fantastično. Žal pa rezultat ni najboljši, saj sem pričakoval hitrejši tek. Prepričan sem, da ga imam v nogah ter da bom to potrdil že prihodnji konec tedna v Birminghamu,« je sporočil Matic Osovnikar, ki j v kvalifikacijah tekel 6,88. S časom 6,57 je prepričljivo zmagal Dwain Chambers pred Harryjem Aikinesom (6,64) in Craigomom Pickeringom (6,67).