V moški konkurenci je dobro formo še enkrat potrdil Francoz Martin Fourcade, ki je kljub dvema zgrešenima streloma za tri sekunde ugnal Poljaka Tomasza Sikoro, ki je streljal brezhibno in vodilnega v skupnem seštevku tega tekmovanja Norvežana Tarjeija Boeja, ki je prav tako zgrešil dvakrat.

Vidno vlogo je tokrat odigral tudi slovenski biatlonec Jakov Fak, ki pa ni zdržal napornega ritma v smučini in ob 100-odstotnem strelskem izkupičku je za zmagovalcem zaostal 1:12 minute ter zasedel 16. mesto, Klemen Bauer, ki se je v kazenskem krogu zavrtel kar štirikrat, je zaostal 2:47 minute in osvojil 25. mesto.

Fak je začel izredno in celo povedel skupino pred prvim in drugim strelskim nastopom, kjer je obakrat zadel vseh pet tarč. Kasneje pa je začel nabirati tekaški zaostanek in sekunde kar niso nehale teči v prid tekmecev. Tudi v obeh položajih stoje je suvereno opravil s streljanjem, obenem pa tudi na progi vztrajno izgubljal dragocene sekunde in mesta.

"Nadvse sem zadovoljen s strelsko predstavo in začetkom, potem pa se je začela moja nočna mora. Sotekmovalci so me prehitevali kot za stavo, ker smuči nikakor niso več tekle kot bi bilo treba. Res je škoda, da sem tokrat zaradi objektivnega dejstva izgubil lepo priložnost, ki se mi je ponujala zaradi vseh zadetih tarč. To je pač šport in v celi sezoni se lahko zgodi marsikaj. Natančneje bomo situacijo analizirali še s fanti iz servisne ekipe, da se nam ne bi to pripetilo še na kakšni tekmi. Temperature so bile zares ekstremne, kot jih še ni bilo letos, zato predhodno tudi ni bilo veliko možnosti za testiranje v takšnih pogojih. Možnosti ne bomo predolgo obžalovali, temveč se bomo raje osredotočili na priprave za svetovno prvenstvo," je ocenil Fak.

Tudi njegov trener Uroš Velepec se je težko sprijaznil s situacijo: "Ob pogledu na strelsko statistiko Jakova me kar zmrazi. S štirimi ničlami bi moral ob normalnem razpletu stati na stopničkah. Neradi se izgovarjamo, vendar smo imeli očitno veliko smole s pripravo smuči. Zdržale so prvih nekaj kilometrov, potem pa je že tekmovalec sam opozoril spremljevalce ob progi, da nekaj ni v redu. Mislili smo, da gre morda za fizično poškodbo smuči, vendar je najverjetneje agresiven in izredno mrzel sneg povzročil spremembo na drsni podlagi, da s takšnimi smučmi ni mogel biti več kos konkurenci. Nemogoče, da bi drugi takorekoč preko noči tekaško toliko napredovali ali mi nazadovali, da bi se to lahko pripetilo. Drugje enostavno ne gre iskati razloga. Servis je sicer opravil svoje delo, saj ni mogel vedeti, kaj se bo zgodilo po toliko kilometrih, a dejstvo je, da priprava ni zdržala konca tekme. Gre pač za takšen splet okoliščin, ki jih je nemogoče predvideti in se morda pripeti enkrat ali dvakrat v sezoni. Danes žal prav na dan odličnega strelskega dosežka."

Pred SP še enkrat nemško slavje, Gregorinova 16.

Na ženski tekmi pa je zmagala 24-letna Nemka Magdalena Neuner 23 sekund pred rojakinjo Andreo Henkel in Belorusinjo Darjo Domračevo še pet več. Dvakratna olimpijska prvakinja Neunerjeva je zabeležila že svojo 21. zmago v svetovnem pokalu, 33-letna Henklova pa je z današnjim drugim mestom prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Danes sem se res zabavala. SP lahko pride," je po zmagi povedala Neunerjeva, vesela predvsem dobrega strelskega nastopa, a tudi celotnega nastopa nemške ekipe, ki je v soboto in nedeljo slavila dvojno zmago, v sprintu pa so Nemke osvojile celo prva tri mesta.

Do točk sta prišli tudi obe Slovenki. Teja Gregorin je klub petim kazenskim krogom osvojila 16. mesto, Andreja Mali pa je bila 22., kazenski krog pa je obiskala trikrat. Gregorinova je bila vse do polovice tekme med deseterico, na zadnjih dveh streljanjih pa je po dvakrat zavila v kazenski krog in izgubila stik z najboljšimi.