V 21. sezoni dela v Sloveniji je, tako kot v biatlonu, znova pripeljal varovanke v svetovni vrh. Prva dvojna smučarska zmaga v samostojni Sloveniji je brez dvoma njegova, kot so bile biatlonske Andreje Grašič Koblar, ter v veliki meri tudi Janeza Mariča. Arhitekt za zmage, torej. Vendar Volodja ostaja skromen. Garač gleda naprej. "Do včeraj smo trenirali v Planici, nato pa smo odšli na tekme celinskega pokala v Forni di Sopra. Vesno bi rad preizkusil na razdalji v klasiki. Pripravljenost na tak način lahko še dvigne. Sprint ni težava, čeprav je na sporedu, vendar mislim, da potrebuje druge stvari. Uganka je Barbara Jezeršek, saj ne vem, zakaj je 'zahodila' na tekmi štafet. Bile bi med prvimi tremi, če bi namesto dveh zaostala le minuto. Čebaškova in Cossettinijeva sta prav tako med četverico v celinskem pokalu OPA in na koncu sta lahko v vrhu. Nad obema sem navdušen, kako držita formo. Še najbolj me zaradi simptomov prehlada skrbi Katja, ki je odšla naravnost na Norveško. Upam, da ne bo hujšega," je strokovnjak iz Belorusije pojasnil načrte s slovenskim tekaškim šopkom.

Le kako kroti ta vražja dekleta? "Šest tekačic je preveč. To lahko takoj povem. Če bi bil mlad, bi še šlo, zdaj bi potreboval mladega pomočnika. Saj Marko Gracer skrbi za organizacijo, logistiko, pomaga, toda tudi on ima dodatno delo s financami, protokolom. Morate vedeti, da tekmujejo tudi na več terenih hkrati, da je temu treba prilagoditi vse. Mimogrede, v Ribinsku sem se pogovarjal s tujimi ekipami. Imeli so po dva spremljevalca in pol na tekmovalko. Mi smo bili štirje, dva trenerja, dva serviserja, za pet tekmovalk in tekmovalca," je opisal ozadje in dodal: "Na kakovosti dela so še rezerve."

Za konec zapišimo, da je odbor za smučarski tek Smučarske zveze Slovenije (SZS) potrdil predlog vodstva reprezentance, ki je za nastop na svetovnem prvenstvu predlagal sedem tekačic (Petra Majdič, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Alenka Čebašek, Mirjam Cossettini, Barbara Jezeršek in Anja Eržen) in dva tekača (Boštjan Klavžar in Rok Tršan). Formalno mora zastopstvo za svetovno prvenstvo potrditi še izvršni odbor SZS.