Sobota, 12. februarja

Od desete ure dalje bo v središču Ljubljane potekal MOFUG - mali ogledni festival uličnega gledališča, tudi pod budnim očesom priznanih tujih selektorjev in strokovnjakov s področja ulične umetnosti. Festival bo središče prestolnice okupiral vse do sedmih zvečer, v tem času pa si bodo mimoidoči lahko ogledali devet predstav domače uličnogledališke produkcije.

Ponedeljek, 14. februarja

Cvetličarji in proizvajalci čokolad se bodo razveselili svojega praznika: valentinovega.

Ameriški predsednik Barack Obama najbrž ne bo preveč praznično razpoložen, saj bo kongresu razlagal, koliko denarja nameravajo zapraviti v letu 2012.

Torek, 15. februarja

Parlamentarni odbor za gospodarstvo bo razpravljal o predlogu novega zakona o skladu za financiranje razgradnje NEK in odlaganje radioaktivnih odpadkov. Morda je naključje, da gospodarska ministrica Darja Radić prav zdaj zahteva revizijo poslovanja tega sklada, ker so mediji razkrili sumljivo drag nakup delnic Dela Prodaje, ki ga je opravila vršilka dolžnosti direktorice sklada Ksenja Žnideršič Planinc. Z novim zakonom naj bi sklad preoblikovali v javni sklad in uvedli strožji nadzor nad njegovim poslovanjem, da se ne bi znova zgodilo, kot se je leta 2008, ko je imel sklad 12-odstotno izgubo.

V Cankarjevem domu bo nastopila Josipa Lisac, ena največjih in resnično pravih div današnje glasbene scene. Bleščeča zvezda stalnica je svoj neponovljivi slog začela oblikovati v 60. letih z rock skupinama O'Hara in Zlatni akordi, odločilno pa sta na Josipo Lisac vplivala poznanstvo in partnerstvo s pevcem in skladateljem Karlom Metikošem. Njun prvi album Dnevnik jedne ljubavi danes velja za kultni izdelek, sledili pa so še mnogi odlični solo projekti - zadnji, Živim po svome, je ugledal luč sveta leta 2009.

V Francoski Gvajani bo evropska vesoljska agencija z raketo Ariane 5 izstrelila proti Mednarodni vesoljski postaji sedem ton tovora, v Veliki Britaniji pa bodo zvečer med zvezde izstreljevali glasbenike na podelitvi nagrad BRIT.

Sreda, 16. februarja

Odbor za notranjo politiko in pravosodje organizira javno predstavitev mnenj o predlogu zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora. Pobudo za tak zakon so dali v stranki Zares, vendar v drugih koalicijskih strankah ni naletel na popolno soglasje. Zlasti veliko pripomb je bilo slišati iz pravosodnega ministrstva, ki ga vodi Aleš Zalar (LDS). Preiskovalna komisija za avtoceste bo o kartelnem dogovarjanju pri gradnji avtocest zaslišala tri nekdanje nadzornike in člane uprave Darsa.

V Severni Koreji bodo praznovali 70. rojstni dan Kim Jong Ila.

Četrtek, 17. februarja

V sklopu Blues festivala Postojnska jama bodo nastopili L.A. Jones & The Blues Messengers, ki že več kot tri desetletja puščajo svoje sledi na odrih blues dvoran po vsem svetu. L.A. Jones & The Blues Messengers predstavljajo novo generacijo stare šole bluesa ter presegajo rasne, duhovne in glasbene meje.

V odboru za delo bo steklo drugo branje zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, ki buri duhove v javnosti. V odboru za obrambo pa bodo med drugim razpravljali o sodelovanju naše vojske v pomorski vojaški operaciji EU NAVFOR Atalanta.