S šestim mestom se je znova približal dosežkom z začetka sezone. Pričakovano dvigovanje forme pred svetovnim prvenstvom v začetku marca v Sibiriji, ki jo je trener Uroš Velepec želel videti že na ameriški turneji, tik ob meji s Kanado, je pokazal tudi Klemen Bauer z 11. mestom. In tudi s 34. mestom si je Janez Marič kar pošteno oddahnil, potem ko je v bil Presque Isle pretekli teden povsem na tleh. Pri temperaturah petnajst stopinj pod ničlo je bila za vse najbolj optimistična slika analitičnih časov teka. Vrstni red Emil Hegle Svendsen, Michal Slesigr, Martin Fourcade, ki so se zvrstili na prvo, drugo in četrto mesto, ter Bauer in Fak (Marič 23.) na enajstem in šestem mestu, dviga pričakovanja. Več rezerve je le še pri streljanju.

"Občutek med tekom ni bil optimalen, posebno na koncu," biatlonec iz Mrkopalja še ni bil zadovoljen, potem ko je petič v sezoni moral počakati še na slovesno cvetlično podelitev priznanj in ček za 1600 evrov. Bauer je bil najhitrejši med tistimi z dvema kazenskima krogoma, 11. mesto pa je celo šesti dosežek kariere na dosedanjih 93 tekmah. "Znova tečem kot na začetku sezone. V streljanju se trudim, a sem na vsakem postanku zgrešil po eno tarčo. Mraz? Hujši je mraz, boljši smo. Imamo dobre smuči za te razmere. Tudi v tej divjini se osebno bolje počutim, ker ni čutiti velikega pritiska velikih prizorišč."

Tudi Janez Marič je vesel, da ima dobro izhodišče tudi za zasledovanje, Fak in Bauer pa se že veselita tudi skupinskega starta. Danes niz treh ameriških tekem, ki jih IBU dobro prodaja zaradi osrednjega časa na TV v Evropi, začenjata tudi Andreja Mali in Teja Gregorin.