Norvežani, ki so v Vikersundu zgradili novo letalnico, upajo, da bo tekmovalcem uspelo preleteti magično mejo 240 metrov.

"Zavedamo se, da je najdaljši polet na novi letalnici v Vikersundu povsem mogoče doseči. To bi Planici sicer odvzelo rekord, ki ga drži že od leta 1987, ko je Poljak Pjotr Fijas poletel 194 metrov, a hkrati postavilo nov izziv za našo letalnico, ki tovrstne prenove še ni doživela. V prihodnjih letih bodo tako zagotovo sprejeti ukrepi, ki bodo omogočili še daljše polete tudi v Planici. Tudi na letošnjem tekmovanju, ki bo od 17. do 20. marca, pa bomo pripravili pogoje, ki bodo ob ugodnih vremenskih razmerah omogočali zelo dolge polete," je pred odhodom v Vikersund povedal generalni sekretar OK Planica Primož Finžgar.

Iz OK Planica ob tem obveščajo vse obiskovalce, ki bi si želeli ogledati planiški praznik, da se je predprodaja vstopnic že začela. Zaradi izjemnega odziva (v prvih dneh predprodaje je bilo prodanih več kot 3000 vstopnic za sobotno tekmo), si je moč vstopnice zagotoviti samo v predprodaji.