Trener gostov Igor Kolaković je s spremenjeno začetno postavo potegnil iz rokava še enega zadnjih adutov, a tudi Kay van Dijk in Matej Vidić, ki sta nadomestila Alena Šketa in Milana Rašića, nista mogla preprečiti pričakovanega izpada. Zenit je namreč tudi tokrat uveljavil popolno diktaturo nad dogajanjem na igrišču in ves čas nadzoroval položaj, s čimer slovenskemu prvaku ni ponudil niti najmanjše priložnosti za morebitni čudež.

Pri ACH so upali, da jih bo Zenit vsaj nekoliko podcenjeval, a trener ruskega velikana Vladimir Alekno je to možnost izključil že pred tednom dni v Stožicah, ko je vse svoje igralce nemudoma poslal v garderobo in jim prepovedal kakršno koli proslavljanje. Tako ni čudno, da so gostitelji že ob prvem tehničnem premoru vodili z 8:3, kljub rahlemu blejskemu preblisku pa je bilo pri vodstvu Zenita s 23:13 jasno, kam bo odšel prvi niz.

Nadaljevanje je sicer prineslo nekaj bolj enakovredno stanje na terenu, saj se je ACH po novem velikem zaostanku (8:5, 13:8 in 15:9) približal zgolj na - 2 (21:23), imel pri tem tudi napad, a udarec Vida Jakopina ni našel cilja.

Enako kot na prvi tekmi je bil tudi v Kazanu začetek tretjega niza povsem izenačen, a le vprašanja časa je bilo, kdaj se bodo pri Zenitu odločili za nov stampedo. Ta je tokrat sledil pri izenačenju na 12, ko so gostitelji naredili delni izid 5:1, nato pa so dvoboj mirno pripeljali do konca. Priložnost za igro v taboru ACH so dobili prav vsi igralci z izjemo Adama Simaca, ki je kot trinajsti igralec obsedel na tribuni.

Liga prvakov, "Playoffs 12", povratne tekme: Zenit Kazan - ACH Volley 3:0 (prva tekma 3:0; naprej Zenit Kazan z dvema zmagama), Dinamo Moskva - Tours 3:1 (prva tekma 2:3; naprej Dinamo, ki je dobil zlati niz), Belchatow - Roeselare 3:0 (prva tekma 1:3; naprej Belchatow, ki je dobil zlati niz), Lokomotiv Belgorod - Cuneo 1:3 (prva tekma 0:3; naprej Cuneo z dvema zmagama), Jastrzebski Wegiel - Unterhaching 3:1 (prva tekma 1:3; naprej Jastrzebski, ki je dobil zlati niz), Noliko Maaseik - Budvanska Rivijera 3:1 (prva tekma 3:1; naprej Maaseik z dvema zmagama).