V času pred aretacijo je Lo v tajvanski vojski vodil oddelek za telekomunikacije in elektronske informacije. Kot je za AFP dejal neimenovani vir na tajvanskem obrambnem ministrstvu, za zdaj ni znano, koliko škode je general povzročil tajvanski vojski.

Po poročanju tajvanskih medijev so med preiskavo generalove pisarne zasegli več tajnih dokumentov, med njimi podatke o nadzornem in komunikacijskem sistemu v vrednosti 1,6 milijarde ameriških dolarjev (1,17 milijarde evrov), ki naj bi ga Tajvan kupil v ZDA. Zasegli so tudi dokumentacijo o nakupu 30 ameriških vojaških helikopterjev ter podzemnega vojaškega sistema optičnih kablov.

Tajvansko ministrstvo je zaradi primera vzpostavilo ad-hoc skupino, ki naj bi omejila morebitno škodo zaradi vohunjenja, ki je po trditvah tajvanskih oblasti spravil vojsko v sramoto.

Vojaški analitiki opozarjajo, da bi se zaradi vohunske afere lahko zavlekel načrtovan nakup ameriških lovcev F-16 in podmornic, ki jih Tajvan po lastnih navedbah potrebuje za obrambo pred vojaško vse močnejšo Kitajsko.

Odnosi med Kitajsko in Tajvanom, ki ga Peking ne priznava, so se sicer v zadnjih letih otoplili, potem ko je bil Kitajski naklonjeni Ma Ying-jeou leta 2008 izvoljen za tajvanskega predsednika.