"Tekme v Angliji so precej naporne. Sprinterjev nas nič ne 'šparajo'. Tako sem moral trikrat na start. V pogonu sem bil kar šest ur. Je pa hkrati to dobra priprava na velika prvenstva. Konec tedna, ko bom imel čast, da tekmujem na državnem prvenstvu Velike Britanije v Sheffieldu, bo slika podobna," je z Otoka sporočil Matic Osovnikar. "Prepričan sem, da imam v nogah boljši rezultat kot 6,77. Tega sem tekel v polfinalu, potem ko se je v kvalifikacijah štoperica ustavila pri 6,84. V finalu sem pričakoval stopnjevanje rezultata, a je bila tekma precej čudna. Tekel sem na osmi progi, poleg mene pa bi moral nastopiti Dwain Chambers, ki pa se ni pojavil na startu. Tako sem bil precej osamljen, pa še na startu sem zamudil. Tudi tek v nadaljevanju ni bil najboljši, tako da sem tekel 6,78. Prepričan sem, da bo konec tega tedna bolje."

"Sedaj bolj umirjeno pričakujem naslednje nastope. Pred prvo tekmo sem bil precej nemiren ob misli, da začenjam tekmovalno sezono brez specialnega treninga hitrosti. Potem sem prvo tekmo solidno odtekel in odslej zaupam trenerju Linfordu Christiju, ki me je prepričeval, da je mogoče dobro tekmovati kljub temu, da nadaljujemo trd trening za poletno sezono. Tudi ta teden smo še dva dni pred tekmo v Birminghamu zunaj veselo delali '120-ke' in '150-ke'. Če bi se posebej pripravljali za dvoransko sezono, bi bili rezultati verjetno nekaj boljši, ampak tudi sam raje vidim, da to razliko prihranimo za poletje," so obetavne besede Škofjeločana, ki se bo v Birmingham ponovno vrnil 19. februarja. Po tej tekmi pa se bo odločil okrog nastopa na evropskem prvenstvu v Parizu.

Osovnikar se počuti vse bolj kot Londončan in tako si je po prihodu iz Birminghama v angleško metropolo, ko je zavijal proti hiši, rekel: "Home sweet home (Ljubo doma, kdor ga ima)". "Kaj je še novega? Trenutno sočustvujem z Markom Lewisom Francisom, ki ima po pripravah v Dohi zopet težave z Ahilovo tetivo. Na prvi dvoranski tekmi je sicer tekel 6,65, a je s poškodbo vse hujše. Sicer imamo na treningu veliko vrhunskih sprinterjev, a mi največji izziv pomeni prav Mark. Pa še kot sostanovalec z njim preživim veliko časa. Želim si, da se ne bi ponovili leti 2008 in 2009, ko je prestal dve operaciji tetiv," je še sporočil Osovnikar.