Iz bolnišnice v bližini Genove, kjer Kubica okreva po nesreči in operacijah, so medtem sporočili, da je njegovo zdravstveno stanje glede na številne poškodbe zelo dobro. Član moštva formule 1 Renault lahko sam je, prav tako lahko premika prste poškodovane roke.

Iz bolnišnice v Pietra Ligureju so sporočili, da bo 26-letni Poljak ostal na intenzivnem oddelku še vsaj dva dni. V četrtek načrtujejo operacijo zlomljene desne rame in noge, medtem ko bo poškodovani komolec prišel na vrsto še kakšen dan pozneje.

Medtem je italijansko tožilstvo zaseglo dirkalnik Škoda Fabia, s katerim se je ponesrečil Kubica. V preiskavi bodo skušali ugotoviti, zakaj je prišlo do nesreče. Pri tem si bodo pomagali tudi z izjavami prič in posnetki. Sovoznik Jakub Gerber, ki je ostal nepoškodovan, pa je za poljsko televizijo povedal, da bi trčenje minilo brez hujših posledic, če ne bi dirkalnik zadel nepravilno nameščene odbojne kovinske ograje ob cesti. Ta se je zarila v avto in posledice bi lahko bile za Kubico tudi usodne.

Oglejte si računalniško simulacijo, ki prikazuje, kako je prišlo do nesreče: