Prvenstvo, 41. po vrsti, bo odprla Švedinja Jessica Lindell Vikarby. Američanka Lindsey Vonn, vodilna v svetovnem pokalu v disciplini, bo obrambo naslova začela s številko 22, domačinka in vodilna v skupnem seštevku pokala Maria Riesch pa s 17.

Avstrijka Andrea Fischbacher, na lanskih OI je bila v superveleslalomu zlata pred srebrno Mazejevo, ima številko 18. Takoj za njo se bo s starta pognala Švicarka Lara Gut, za Vonnovo in Rieschevo je tretja v seštevku superveleslaloma, nato pa bosta tekmo začeli še Švedinja Anja Pärson (20) in Američanka Julia Mancuso (21).

Rebensburgova, olimpijska velelslalomska zmagovalka, odpovedala nastop

Nemka Viktoria Rebensburg, olimpijska zmagovalka v veleslalomu, je zaradi bolezni odpovedala nastop na današnjem superveleslalomu, prvi disciplini 41. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v domačem Garmisch-Partenkirchnu. Iz nemške smučarske zveze so sporočili, da ima težave z gripo in povišano temperaturo.

"Sem, jasno, zelo razočarana, ker ne bom mogla nastopiti. Počutim pa se povsem izžeta in taka ne bi mogla uspešno tekmovati. Pomembneje je, da se čim prej pozdravim, da bom prihodnji teden lažje branila veleslalomsko zlato," je dejala Rebensburgova. Enaindvajsetletnica se je izkazala v nedeljo v Zwieslu, kjer je, na zadnji tekmi pred SP, zmagala v veleslalomu.