Voznik tovornjaka Interevrope je na primorski avtocesti, kot se je kasneje izkazalo opit, vozil v napačno smer. 55-leti Ukrajinec se je zaletel v osebno vozilo znamke Citröen Berlingo, v katerem je potovala  mlada družina. 36-letni oče in mož ter njegova komaj 17 mesečna hči sta podlegla poškodbam, mati, ki je poškodovana in v šoku, pa se zdravi v tržaški bolnišnici.

Očividka je za Žurnal24 povedala, da sta se z možem vračala iz smučanja v Italiji, ko sta pri izvozu Fernetiči doživela šok. Proti njima je z veliko hitrostjo pripeljal tovornjak, kot je povedala ''vsaj z 80 kilometri na uro''. Prisebni soprog je odvil na stran, za las sta zgrešila ograjo in se ustavila. Za potnike za njima je bilo prepozno.

Nadzorniki avtoceste, italijanski Anas, so povedali, da so tovornjak sicer opazili, ko je zapeljal v napačno smer, a je bilo za kakršnikoli ukrep prepozno.

V Intereuropi, čigar oglas je viden na tovornjaku, so najprej trdili, da ne gre za njihov tovornjak, da gre verjetno za enega od tovornjakov, ki so jih lani prodali,  pa kupec še ni odstranil reklamnih nalepk. Kasneje so ugotovili, da gre za tovornjak hčerinske družbe Intereurope, ukrajinskega Užgoroda. Za Žurnal24 je Damjana Jerman, predstavnica Interevrope, povedala, da ''v podjetju globoko obžalujemo nastalo nesrečo in družini izrekamo sožalje. Po razjasnitvi okoliščin bomo zoper voznika ustrezno ukrepali.''