Od Slovencev je do točk prišel le Robi Kranjec (180,5/186,5/367,0), ki je bil 15. Juriju Tepešu in Jerneju Damjanu se ni uspelo prebiti v finalno serijo. Tepeš (155,5/143,7) je bil 37., Damjan (147,5/137,9) pa 39. Že v petkovih kvalifikacijah so obstali Peter Prevc, Rok Zima, Matjaž Pungertar in Tomaž Naglič.

Slovenski skakalci v Nemčiji niso imeli najbolj "srečne roke" pri vetrovnih razmerah. Te so jim jo zagodle že v petkovih kvalifikacijah, tudi danes pa trojica Slovencev na tretji tekmi sezone v poletih ni dobila želenega "zračne podpore". Že v prvi seriji sta se nastopa povsem ponesrečila Damjanu in Tepešu, v finalu pa je Kranjec, ki je s 94 poleti čez 200 m še vedno rekorder v skakalnem športu, s podobno predstavo kot v prvi seriji izgubil eno mesto in končal kot 15.

"Danes je bila težka tekma. Robi je sicer skakal kar dobro, napravil je le manjše drobne napake. Sicer pa je bilo težko, saj so bile vetrovne razmere slabe, hkrati pa je bilo tudi zaletišče nizko. Videlo se je, da tisti skakalec, ki je imel malo bolj mirno ozračje, je takoj lahko poletel čez 200 metrov," je po tekmi povedal glavni trener slovenske vrste Matjaž Zupan, ki za slabše nastope vseeno ni v celoti okrivil vetra.

"Današnjo tekmo bomo morali pozabiti, jutri pa je že nov dan. Drugače žal ne bo šlo. Škoda je, da smo danes naleteli na takšne pogoje, saj so včeraj tako Robi kot Jernej in Jurij leteli dobro. Sicer ni bilo vse v razmerah, saj smo delali tudi drobne napake, ki se hitro pripetijo, a vse skupaj je bilo danes malo proti nam. Na jutrišnji ekipni tekmi je potrebno narediti korak naprej," je še dodal Zupan.

Na vrhu je bil razred zase Koch, ki je predvsem v prvi seriji povsem dotolkel konkurenco in imel lepo zalogo točk pred finalom, v katerem je znova pokazal svoje letalne sposobnosti in z novim najdaljšim poletom serije prišel do druge zmage v svetovnem pokalu. Na drugo mesto je z 209,5 metra v finalu poletel Hilde, prve stopničke v sezoni pa si je s tretjim mestom zagotovil Schlierenzauer.

V nedeljo bo v Oberstdorfu na sporedu še ekipna tekma, na kateri bodo Slovenijo zastopali Kranjec, Tepeš in Damjan ter Prevc, ki je danes z drugimi s slovenskimi skakalci, ki se niso prebili na tekmo, opravljal vlogo predskakalca.